Өндірістік биотехнология

  • Курсты Зерттеудің мақсаты тамақ өнеркәсібінің түрлі салаларында биотехнологияны пайдалану болып табылады. Биотехнологиялық процестердің басқа технологияларға қарағанда артықшылығы. Биотехнологиялық өндірістің типтік сызбалары мен негізгі кезеңдерін білу. Биотехнологиялық кезең. Дайындық кезеңдері. Сұйықтық пен биомассаның бөлінуі. Биосинтез өнімдерін бөлу әдістері. Өнімді тазарту және концентрациялау. Дайын өнімді алу. Ағынды сулар мен шығарындыларды тазарту. Ферменттеу, микроорганизмдерді культивациялау, биокатализ, биотрансформация процестерінің Негізгі сипаттамалары. Биотехнологиялық өндірістерде өнімді бөлу ерекшеліктерін зерттеу. Өндірістің технологиялық регламенті.
  • Образовательная программа 6B05102 Биотехнология сала бойынша
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top