Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеудегі биотехнологиялық әдістер

  • Курс аясында студенттер өсімдік өнімдерін өңдеуде қолданылатын негізгі ұғымдармен, принциптермен және технологиялармен танысады. Өсімдік шикізатының әртүрлі түрлерін, оның сипаттамалары мен қасиеттерін зерттейді, бұл өңдеу процестеріне және соңғы өнімнің сапасына әсер етеді. Ашыту, гидролиз, тотығу және т. б. сияқты өсімдік өнімдерін өңдеу кезінде пайда болатын негізгі биохимиялық реакцияларды қарастырыңыз. Биотехнологиялық тәсілдерді қолдана отырып, өсімдік өнімдерін сақтау әдістерімен танысыңыз: кептіру, ашыту, сүт қышқылы дақылдарының бактерияларын және басқа микроорганизмдерді қосу және т. б.
  • Образовательная программа 6B05102 Биотехнология сала бойынша
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 2
Top