Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы есеп және есеп беру

  • Мақсаты: қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында шикізаттың, жартылай фабрикаттардың, дайын өнімнің және тауарлық-материалдық құндылықтардың қозғалысын есепке алу дағдыларын игеру. Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорнында өндірістік есепті ұйымдастырудың жалпы принциптері. Кәсіпорындарда қолданылатын заңнамалық және нормативтік құжаттар. Материалдық жауапкершілік, шарт, материалдық жауапты тұлғалардың тауарлық есебі. шикізаттың, жартылай фабрикаттар мен дайын өнімнің, тауарлық-материалдық құндылықтардың қозғалысын есепке алу. Өнімнің баға белгілеу және калькуляциялау тәртібі; шикізат қажеттілігін есептеу тәртібі. Тауар операцияларын құжаттау. Тауарлық-материалдық қорларды бақылауды ұйымдастыру.
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Семестр 1
Top