Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07209 Қоғамдық және арнайы тамақтану өнімдерінің технологиясы в АТУ
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Қазіргі заманғы экономика мен еңбек нарығының талаптарына сай кәсіби және әлеуметтік құзыреттіліктері бар қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындары үшін жоғары білікті кадрлар даярлау
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
ЖОО атауы Алматы технологиялық университеті
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Химия және Биология
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
2024 Оқу жылы
Математика I
Мамандыққа кіріспе
Бейорганикалық және органикалық химия
Инженерлік және компьютерлік графика
Математика II
Аналитикалық химия
-
2025 Оқу жылы
Микробиология
Физикалық және коллоидтық химия
Физика
Экономикалық, құқықтық және экологиялық білім модулі (Экономика, кәсіпкерлік, құқық негіздері және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет, экология және өмір қауіпсіздігі)
Тауартану және азық-түлік тауарларын сараптау
Тамақтану физиологиясы
Тамақ өнімдерінің биохимиясы
Нутрициология негіздері
Теориялық және қолданбалы механика
-
2026 Оқу жылы
Шикізатты өңдеу кезіндегі физика-химиялық өзгерістер
Ғылыми зерттеулердің негіздері
Жылу техникасының негіздері
Қоғамдық тамақтану жүйесіндегі НАССР
Тамақ өндірісінің процестері мен аппараттары
Тамақ өнімдерінің жалпы технологиясы
Санитария және тамақтану гигиенасы
Қоғамдық тамақтандыру өнімдерінің технологиясы 1
Молекулярлық ас үй технологиясы
Қоғамдық тамақтандыру өнімдерінің технологиясы 2
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының жабдықтары
Заманауи шетелдік тағамдардың технологиясы
Салқынмен өңдеу техникасы және технологиясы
Қоғамдық тамақтандыру шикізаты мен өнімдерінің қауіпсіздігі
Азық-түлікті сақтау мен ораудың заманауи технологиялары
-
2027 Оқу жылы
Қызмет көрсету технологиясы және этикет
Тамақтану кәсіпорындарындағы еңбекті қорғау
Қоғамдық тамақтандырудағы индустриялық өндіріс
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын технологиялық жобалау
Тұрақты өндіріс
Тамақтану индустриясындағы экономика
Жасыл экономика
Азық-түлік сапасын зерттеу әдістері
Тамақтану индустриясындағы стратегиялық менеджмент
Тағамдық және биологиялық белсенді қоспалар
Кейтеринг технологиясы
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы өндірістік бақылау
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын компьютерлік жобалау
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы есеп және есеп беру
Арнайы тағайындалған тамақтану негізі
Қазіргі заманғы тамақтану жүйелері мен тұжырымдамалары
Мейрамхананың ұйымдастыру -технологиялық қызметінің бағдарламалық кешендері
Мейрамхана бизнесі
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында өндірісті ұйымдастыру
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Кәсіби салада экономика, құқық және өмір қауіпсіздігі негіздері бойынша білімін пайдаланады
- Тамақ өнімдерін өндіру саласында кәсіби мәселелерді шешуде математика, физика және механика заңдары бойынша білімдерін қолданады
- Ғылыми қызметте және тамақ өнімдері өндірісінде кәсіби міндеттерді шешуде жаратылыстану пәндерінің негізгі заңдарын қолданады
- Қоғамдық тамақтану саласында зерттеу дағдыларын, академиялық жазу жанрлары туралы білімді және ғылыми этика принциптерін қолданады
- Қоғамдық тамақтану саласында бизнесті ұйымдастыруда экономика және тұрақты даму туралы білімді қолданады
- Жоғары сапалы өнім шығару үшін қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында технологиялық процесті ұйымдастырады
- Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында әртүрлі технологиялық жабдықтарды тиімді пайдаланады.
- Заңнама талаптары негізінде тамақтану индустриясында еңбек қауіпсіздігін және еңбекті қорғауды қамтамасыз етеді
- Кәсіби қызметте заманауи тамақтану тұжырымдамалары мен технологиялары туралы білімді қолданады
- Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын жобалауға, қайта құруға және жабдықтауға қатысады
- Нормативтік құжаттарға сәйкес тамақ өнімдері мен қызметтерінің сапасы мен қауіпсіздігін бақылаудың тиімді жүйесін ұйымдастырады
- Тамақтану индустриясында өнім өндірісі мен қызмет көрсетуді басқарады