Сорттану

  • Студенттер өздігінен тозаңданатын, айқас тозаңданатын және вегетативті жолмен көбейетін ауылшаруашылық дақылдардың негізгі сорттық белгілерін, биологиялық ерекшеліктерін, тұрақтылығын, айырмашылығын, біртектілігін зерттейді. Селекциялық процесте қолданылатын (көзбен) визуалды, ақуыздық және молекулалық маркерлерді қоса алғанда, бақылау, есепке алу, далалық және зертханалық бағалау әдістемесі мен техникасы, мемлекеттік сорттық сынақтың селекциялық жұмысының әртүрлі кезеңдеріндегі питомниктер мен сорттық сынақтардың мақсаты мен ерекшеліктері бойынша білім мен дағдыларды қалыптастырады.
  • Образовательная программа 6B08101 Агрономия
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 2
Top