Спорттағы нутрициология

  • Мақсаты: спорттық тамақтану принциптері, қоректік заттар, олардың өзара әрекеттесуі және денсаулық үшін рөлі туралы білімді қалыптастыру, физикалық қасиеттерді дамыту және жетілдіру үшін қоректік заттардың қауіпсіздігі мен дәстүрлілігі туралы білім қалыптастыру, тамақтану технологиясы негізінде дене шынықтыру және сауықтыру бағдарламаларын жүзеге асырудың практикалық дағдыларын дамыту. Мазмұны: спортшылардың диеталарында ақуыздарды, көмірсуларды, майларды, микроэлементтерді және минорлық заттарды қолданудың негізгі стандарттары. Оқу және бәсекелестік процестердің сапасын қамтамасыз ететін заманауи технологиялар.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top