Арнайы тағайындалған және қоғамдық тамақтану тағамдарының технологиясы

  • Қоғамдық тамақтандыру өнімдерін өндірудің технологиялық схемасы. Тамақ өнімдерінің технологиялық қасиеттері. Көкөністерден, жемістерден, саңырауқұлақтардан аспаздық өнімдер өндіру. Тұздықтар. Балық және балық емес теңіз өнімдерінен жасалған өнімдер. Ет және ет өнімдерінен жасалған өнімдер. Ауылшаруашылық құстары мен қоян өнімдері. Жұмыртқа, жұмыртқа өнімдері және сүзбе өнімдері. Жарма, бұршақ және макарон өнімдерінен жасалған өнімдер. Теңдестірілген тамақтану, ұтымды тамақтану. Емдік-профилактикалық, емдік, диеталық, барабар тамақтану. Диеталардың сипаттамасы. Негізгі, арнайы, түсіру диеталары. Кейбір ауруларға арналған емдік тамақтану ерекшеліктері. Балалардың ұтымды және емдік тамақтануы. Оқушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру.
  • Образовательная программа 6B11102 Мейрамхана ісі мен қонақұй бизнесі
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 6
Top