Тағам өндірісіндегі санитария және гигиена

  • Пән тамақ өндірісіндегі санитария және гигиена ережелерін зерделеуді және жұмысты ұйымдастыру кезінде үй-жайға, жабдыққа, мүкәммалға, киімге қойылатын санитариялық-технологиялық талаптарды сақтауды көздейді. Курсқа келесі сұрақтар кіреді: Тамақ өндірісіндегі ластанудың ықтимал көздері. Тамақ өнеркәсібі қызметкерлерінің жеке гигиена ережелері. Бөлмелерге, жабдыққа, ыдысқа, киімге қойылатын санитариялық-технологиялық талаптар. Дезинфекция, дезинсекция, дератизация жүргізу ережесі. Жуғыш заттардың жіктелуі, оларды қолдану ережелері, оларды сақтау шарттары мен мерзімдері. Пән мейрамхана мен қонақ үй кешендеріндегі санитарлық-эпидемиологиялық жұмыстың нормативті-құқықтық базасын, орналастыруға қойылатын санитарлық талаптарды, мейрамхана мен қонақ үй кәсіпорындарының ресурстарымен қамтамасыз етілуін және техникалық құралдарын зерттейді. кешендер, гигиеналық талаптар және сақтау, тамақтандыру өнімдерін өндіру және сату, қонақ үй қызметтерін ұсыну кешендер
  • Образовательная программа 6B11102 Мейрамхана ісі мен қонақұй бизнесі
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 7
Top