Ұлттық сүт қышқылды өнімдерді өндіру үшін ұйытқылар әзірлеу

  • Мақсаты: ашытқыны әзірлеу әдістері мен технологияларын меңгеру, ұлттық ашытылған сүт өнімдерінің сапасын жақсарту және бірегей қасиеттерін сақтау. Ұлттық ашытылған сүт өнімдерін өндіруге арналған ашытқыны әзірлеу микробиология негіздерін, сүт өнеркәсібінің процестері мен аппараттарын, сүт биохимиясын терең білуге негізделген. Негізгі бөлімдер: тағам сапасының қалыптасуындағы биотехнологияның рөлі. Сүттің тағамдық және биологиялық құндылығы. Дайындалған сүтке қойылатын талаптар. Сүтті өңдеудің жалпы процестері. Сүт өнеркәсібінде қолданылатын ашытқылар мен бактериялық концентраттар. Бифидобактериялардың морфологиясы. Ұлттық ашытылған сүт өнімдерін өндіру үшін қолданылатын ашытқылар. Ашытылған сүт өнімдерін өндірудегі биохимиялық процестер. Биохимиялық процестердің тиімділігіне әсер ететін факторлар. Ашытылған сүт өнімдерін өндіруде микрофлораның дамуының жалпы бағыттары. Ашытылған сүт өнімдерінің жіктелуі. Көп компонентті ашытқылармен дайындалған тағамдар. Мезофильді сүт қышқылы стрептококктарымен дайындалған тағамдар. Термофильді сүт қышқылы бактерияларының көмегімен дайындалған тағамдар. Мезофильді және термофильді сүт қышқылы бактерияларының көмегімен дайындалған тағамдар. Ацидофильді және бифидобактерияларды қолдану арқылы дайындалған тағамдар.
  • Образовательная программа 7M05101 Биотехнология
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 2
Top