Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M05101 Биотехнология в АТУ
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Биологиялық және биотехнологиялық бейіндегі академиялық және өндірістік ғылыми-зерттеу институттары үшін жоғары білікті және сұранысқа ие кадрларды даярлау, жоғары оқу орындарында, теориялық және қолданбалы сипаттағы мәселелерді құруға және шешуге қабілетті, әзірлеу дағдыларына ие және заманауи жаңа технологияларды игеретін биотехнологиялық өндірістің жетекші мамандарын дайындау
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
ЖОО атауы Алматы технологиялық университеті
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M082 Биотехнология
-
Білім беру саласы 7M05 Жаратылыстану ғылымдары, математика және статистика
-
Дайындық бағыты 7M051 Биологиялық және сабақтас ғылымдар
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Ғылым тарихы мен философиясы
Шетел тілі (кәсіби)
Жоғары мектеп педагогикасы
Фитопатогендер микрофлорасынан өсімдіктерді сауықтырудың биотехнологиялық әдістері
Өсімдіктер биотехнологиясы және селекция
Басқару психологиясы
Биотехнологиядағы заманауи әдістер
Биотехнологияның молекулярлы-генетикалық негізі
Ұлттық сүт қышқылды өнімдерді өндіру үшін ұйытқылар әзірлеу
Салалық биотехнология және селекция
Тағам өндірісіндегі нанотехнология
Техникалық микробиология
Тағам өндірісінің микробиологиялық негіздері
Молекулалық генетиканың заманауи әдістері
Гендік инженерлік биотехнология әдістері
-
2 Оқу жылы
Биотехнологиядағы биологиялық және биохимиялық бақылау әдістері
Жасыл технологиялар мен жасыл экономика дамуының заманауи тенденциялары
Биоконверсия
Биотехнологияда нормативтік құжаттарды дайындау
Халықаралық стандарттар негізінде тамақ өнімдерінің сапасын басқару
Қоршаған ортаны тазалау мәселелерін шешудегі биотехнология
Экологиялық биотехнологияның қолданбалы аспектілері
Тағам өнімдерінің қауіпсіздігін бақылау әдістері
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Нақты биотехнологиялық мәселелерді шешу кезінде талдау әдісін таңдауды негіздейді
- Биотехнологияның негізгі бағыттары мен мүмкіндіктері туралы білімдерін көрсетеді
- Оқу іс-әрекетінде жоғары білім беру педагогикасы, кәсіптік білім берудің әдістемелік негіздері туралы білімдерін қолданады
- Сапаны қамтамасыз ету жүйелерін пайдаланудың қазіргі заманғы технологиялары негізінде тамақ өнімдерінің өндірісін бақылауды және сапаны басқаруды ұйымдастырады
- Шет тілдерінің бірінде жазбаша және ауызша кәсіби қарым қатынас жасау қабілетін көрсетеді
- Әлеуметтік, этникалық, конфессиялық және мәдени ерекшеліктерді төзімділікпен қабылдай отырып, топты басқарады
- Тағам өндірісіндегі ғылыми және практикалық мәселелерді шешу үшін теориялық және эксперименттік зерттеулерді, олардың нәтижелерін талдауды дербес жүргізеді
- Ғылыми білім, озық тәжірибе және тамақ өнеркәсібін дамыту перспективалары негізінде биотехнологиялық өндіріс өнімдерін өндірудің инновациялық технологияларын әзірлейді
- Ғылыми қызметте және сапалы өнімдер жасау үшін эксперименттік зерттеулердің әдіснамасы мен әдістерін біледі
- Мамандарға да, маман еместерге де ақпаратты, идеяларды, қорытындыларды, проблемалар мен шешімдерді нақты хабарлайды