Тағам химиясы

  • Мақсат: Технологиялық әсер етуден туындайтын химиялық және биохимиялық процесстерге сараптама жасауды, технологиялық өңдеу, сонымен қатар сақтау және тасмалдауда болатын көрсеткіштерді анықтау. Тағам өнімдерінің тағамдық және биологиялық құндылығы. Тағамдық шикізатты өңдеу кезінде қолданылатын процестердің тағам өнімдерінің әртүрлі сапалық сипаттамаларына әсерін бағалау. Тағам өнімдерінің сапалық көрсеткіштері. Тағамның негізгі нутриенттерінің биологические рөлі, функции және қасиеттері. Технологии әсермен бірлікте өтетін биохимиялық және биохимиялық процестердің талдауын зерттеу.
  • Несиелер 7
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top