Азық-түлік химиясы

  • Қоректенумен байланысты мүшелер жүйесінің құрылымы. Ағзаның химиялық құрамы. Су. Ақуыздар. Көмірсулар. Липидтер. Денедегі құрылым, қасиеттер, функциялар. Тамақтанудағы рөлі. Азық-түлік қауіпсіздігі. Өсімдік және мал шаруашылығында қолданылатын заттармен тамақ өнімдерінің ластануы. Тағамдық қоспалардың функционалды кластары. Тәттілендіретін заттар мен хош иістер. Дәм мен хош иісті күшейтетін және өзгертетін тағамдық қоспалар. Тағамның сыртқы түрін жақсартатын заттар. Ет тағамдарының биохимиялық негіздері.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 2
Top