Тамақ өнімдерін қалыптау және қысыммен өңдеуге арналған заманауи жабдықтар

  • Пәннің мақсаты әр түрлі тамақ өндірісіне арналған технологиялық жабдықтардың негізгі түрлерін және шикізатты, жартылай фабрикаттарды қалыптау арқылы механикалық өңдеуді, тамақ машиналарының технологиялық параметрлерін оқып білу болып табылады. Пәнді оқу нәтижесінде білім алушы құрылғыларды пайдалану кезінде практикалық дағдыларды қолдана алады, заманауи технологиялық және құрылымдық параметрлерді есептеу әдістерін қолдана алады, жабдықтар мен қалыптау әдістерін қолдана алады, ет өнімдерін, нан-тоқаш және макарон өнімдерін қалыптау машиналарының техникалық сипаттамаларын, шикізатты өңдеудің технологиялық параметрлерін есептей алады. Білім алушы алған білімдерін болашақта тамақ өндірісінің жабдықтарын жобалау кезінде пайдалана алады.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 1
Top