Өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтау және өңдеу технологиясы

  • Пәннің мақсаты – студенттерге өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтау және өңдеу технологиясы жайлы білім беру. Пәнді меңгеруде мыналар зерделенетін болады: ауылшаруашылық дақылдары өнімінің сапасына қойылатын негізгі талаптар; ауыл шаруашылығы өнімінің сапалық көрсеткіштері; ұн алуға бағытталған астық сапасын анықтау; ұн түрлері; өсімдік шаруашылығы өнімін сақтау технологиясы; өнім сапасын анықтау үшін үлгілерді алу; өсімдік шаруашылығы өнімін қайта өңдеу технологиясы; мемлекеттік стандарттар бойынша қант қызылшасының сапасын анықтау; жеміс-көкөніс өнімін сақтау және қайта өңдеу технологиясы; жеміс-көкөніс өнімінің сапасын анықтау. Курсты игеру нәтижесінде студенттер өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтау және өңдеу технологиясын меңгереді.
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top