Микробиология және биотехнология

  • Пән студенттердің микроорганизмдер мен вирустардың өсуі мен метаболизмі, олардың культивирленуі, микробтық жасушалар, биотехнологиялық процестер және олардың өндірістік қолданылуы туралы білімдерін қалыптастырады. Биотехнологиядағы микробиологиялық процестер, шикізатқа қойылатын талаптар, өнімдерді бөліп алу және тазарту әдістері зерттеледі. Микробиологиялық синтез принциптері, вирустық құрылымдар және олардың көбею ерекшеліктері меңгеріледі. Лабораториялық сабақтарда студенттер препараттар дайындауды, бояу әдістерін, себу жұмыстарын, микроорганизмдерді идентификациялауды, таза дақылдармен жұмыс істеуді үйренеді. Өсуін бақылау, титр және белсенділікті анықтау әдістері меңгеріледі. Студенттер микроорганизмдер мен вирустарды қоршаған ортада, тағам өнімдерінде зерттейді, тапсырмалар мен жобалар орындайды. Қорытынды бағалау – жоба қорғау.
  • Образовательная программа 6B01541 Химия-Биология
  • Несиелер 7
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top