Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Азық-түлік қауіпсіздігі
-
Мақсаты: Азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі мәселелері бойынша теориялық және практикалық білім алу, тамақ өнімдерінің технологиясы саласында зерттеу, жобалау және өндірістік қызметте қажетті жүргізу дағдыларын дамыту. Мазмұны: Кіріспе. Азық-түлік тауарларының сапасы және оны бақылауды қамтамасыз ету. ИСО терминдері мен ұғымдары. Азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерін химиялық және биологиялық текті ксенобиотиктермен ластау. Тамақ өнімдері мен азық-түлік шикізатын ластаудың негізгі жолдары. Заттардың уыттылығы шаралары. Микроорганизмдермен және олардың метаболиттерімен ластану. Алдын алу шаралары. Микотоксиндер. Патулин және кейбір басқа микотоксиндер. Микотоксиндерді анықтау әдістері және тамақ өнімдерінің ластануын бақылау. Ластану тәсілдері. Ластану түрлері. Өсімдік шаруашылығында қолданылатын заттармен және қосылыстармен ластану. Өсімдік шаруашылығында қолданылатын заттармен және қосылыстармен ластану. Нитраттар, нитриттер, нитрозоаминдер. Тыңайтқыштар. Мал шаруашылығында қолданылатын заттармен ластану. Диоксиндермен және полициялық хош иісті көмірсутектермен ластану. Полициялық хош иісті көмірсутектер. Азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің радиоактивті ластануы. Бөтен текті қосылыстардың метаболизмі. Бұрмалаудың түрлері. Бұрмалау тәсілдері.
-
Образовательная программа 7M05209 Экологиялық сараптама және тұрақты даму (ТМД ЖУ)
-
Несиелер 3
-
Оқу жылы 2
-
Семестр 1