Шалғындық мал азығын өндіру

  • Пәннің мақсаты: Ауыл шаруашылығында мал азығын өндіруде табиғи жайылым мен шабындықтардың алатын орны. Табиғи жайылым мен шабындықтардың әр аймақта орналасуы, онда өсетін өсімдік қауымының ерекшеліктері. Табиғи мал азықтық өсімдік түрлері,иолардың биологиялық және морфологиялық құрылысы мен мал азықтық маңызы. Егістікте мал азығын өндірудің маңызы, оның әр аймақ бойынша жем-шөп балансындағы мөлшері. Мәдени малазықтық дақылдар, олардың өнімі мен сапасы. Табиғи және мәдени жайылымдар мен шабындықтарды тиімді пайдалану, жақсарту негіздері, олардың ерекшеліктері. Жоғарғы сапалы мал азығын өндірудің үздік әдістері, ұйымдастыру тәсілдері. Мал басына керекті мал азығын әр кезеңге анықтау және оның маңызы.
  • Образовательная программа 6B08171 Агрономия
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 1
Top