Май және ірімшік өндіру технологиясы

  • Пәннің мақсаты: білімді ұрпақ ірімшік пен май өндірудің заманауи технологиялары, сүт өнеркәсібінің шикізаты ретінде сүт сапасына әсер ететін факторлар туралы тәжірибеге бағытталған идеялар, ірімшіктер мен майдың негізгі ассортиментін білу. Пәннің мазмұны: шикізатты өңдеудің жаңа физикалық әдістері, сүттің ірімшік жарамдылығына әсер ететін факторлар, технологиялық процестерді жүзеге асыру әдістері, қазіргі заманғы май мен ірімшік жасаудың ғылыми негіздері, сиыр майы мен ірімшіктің әртүрлі түрлерінің сипаттамасы, май мен ірімшіктің классификациясы, технологиялық схемалар. сары май мен ірімшіктің әртүрлі түрлерін өндіру, өнімнің есебін жүргізу, рецептураларды дайындауды қарастырады.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top