Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07205 Технология және тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі в БҚИТУ
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Білім беру бағдарламасының мақсаты тамақ өнімдерін өндіру саласында кәсіби дағдыларды меңгерген, еңбек нарығының қазіргі заманғы талаптарына жауап беретін, сондай-ақ сапа мен тұрақты технологиялық процестерді басқару үшін шикізат пен өнімдердің тамақ қауіпсіздігін қамтамасыз ету үшін өндірістік міндеттерді шешуге қабілетті жоғары білікті кадрларды даярлау болып табылады.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Биология және Химия
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Математика
Экономика, құқық, кәсіпкерлік және қаржылық сауаттылық негіздері
Физика
Сызба геометриясы және инженерлік графика
Химия
-
2 Оқу жылы
Тамақ өнімдерінің өндіріс технологияларындағы теориялық негізі
Қазіргі тағамдық инженерия
Аналитикалық және физикалық химия
Тамақ микробиологиясы
Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі менеджментінің жүйелері
Тамақ биохимиясы
Азық-түлікті сақтау технологиясы
Процестер мен аппараттар тамақ өндірісі
Тамақ өнеркәсібіне арналған машиналар мен жабдықтар
Өнім мен процесс сапасын басқарудың статистикалық әдістері
Ет және сүт өнімдерінің технохимиялық бақылауы, сапасы мен қауіпсіздігін бағалау
Тамақ қауіпсіздігі тәуекелін бағалау
Жасанды интеллект негіздері
-
3 Оқу жылы
Азық-түлік стандарттары өнімдер мен техникалық реттеу
Технологиялық процестерді автоматтандыру
Инклюзив, тұрақты мәдениет, қауіпсіздік, экология және сыбайлас жемқорлыққа қарсы негіздер
Тамақ өндірісінің жалпы технологиясы
Тамақ өнеркәсібіндегі цифрлық технологиялар
Санитарлық бағалау және тамақ қауіпсіздігі
Сынақ, бақылау және өнімнің қауіпсіздігі
Тамақ өнімдерінің тауарлық зерттеулері
Азық-түлік өнімдерін зерттеудің зертханалық әдістері
Мал шаруашылығында сапаны басқару
Шикізат пен тамақ өнімдерінің сапасын бақылау және бағалау
Өсімдік және мал шикізатынан тамақ өнімдерін өндіруге арналған технологиялық қоспалар мен жетілдіргіштер
Ет жартылай фабрикаттарын өндіру технологиясы
Жануарлардан алынатын өнімдердегі биологиялық белсенді және тағамдық қоспалар
Шұжық өндіру технологиясы
Сүт консервілері және балалар тағамы өнімдерінің технологиясы
Ет және сүт өнімдерін өңдеудің физика-химиялық әдістері
Дәмді талдау және органолепти-калық бағалау
Азық-түлік жабдықтары-ның стандарттары
-
4 Оқу жылы
Тамақ өнімдерінің реологиясы
Ет және сүт өнімдерін өндіру және сақтау технологиясы
Май және ірімшік өндіру технологиясы
Тамақ өндірісінің ғылыми негіздері
Тамақ өнімдерінің өнімдерін сертификаттау
Ет және сүт өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау
Тағамның функционалдық технологиясы
Ашыған сүт өнімдерін өндіру технологиясы
Сақтау және өңдеу кезінде мал шаруашылығы өнімдерінің сапасын қамтамасыз ету
Тамақ өнімдерін стандарттау және сапасын бақылау
Жануарлардан алынатын шикізат пен өнімдердің сапасын бақылау және бағалау
Ет және ет және көкөніс консервілерінің технологиясы
Тамақ өндірісінің биотехнологиялық негіздері
Ет және ет өнімдерін өндіру
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Жаратылыстану ғылымдары мен жалпы техникалық пәндердің нақты мәселелері бойынша шешім қабылдай білу, оларды күнделікті жағдайларда тәжірибеде қолдану тәсілдері, ақпараттық-коммуникациялық технологияларды пайдалана отырып, ақпараттық-библиографиялық мәдениет негізінде кәсіби қызметтің типтік мәселелерін шеше білу
- Кәсіптік қызметтегі жаратылыстану-ғылыми және жалпы техникалық пәндердің негізгі заңдарын, тамақ кәсіпорындарындағы заманауи инженерлік шешімдерді, сондай-ақ құқық және тұрақты мәдениет, қауіпсіздік, экология негіздерін білу
- Кәсіпкерлік қызметтің тиімділігін бағалай білу, бизнес жүргізудің экономикалық тиімді тәсілдерін таңдай білу, нақты өндірістік жағдайларда экономикалық білімді қолдана білу, өндірістік-шаруашылық қызметті басқара білу.
- Технологиялық процесті автоматтандыруды және цифрландыруды ұйымдастыра білу, тамақ өндірісінің жабдықтарын таңдау, теориялық білімдерін практикалық есептерді шешу үшін қолдана білу
- Нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкес тамақ өнімдерін сақтау, орау және тасымалдау режимдерін таңдау, өнімнің сапасын, өндірісін, техникалық реттеуін анықтайтын стандарттарды, технологиялық шарттарды, технологиялық нұсқауларды және басқа да нормативтік құжаттарды қолдана білу
- Азық-түлік және мал шаруашылығы өнімдерінің сапасын және қауіпсіздігін қамтамасыз етуді басқару, тәуекелді талдауды ескере отырып, қарастырылатын қауіптер тізімін құру, маңызды бақылау нүктелерінде іс-шаралардың орындалуы туралы ақпаратты талдау, өндірілген тамақ өнімдерінің сапасын техникалық және химиялық бақылауды ұйымдастыру және басқара білу
- Тамақ өнімдерін өңдеу әдістерін білу, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі мен бақылауы үшін тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында технологиялық процесті ұйымдастыра білу, өндіріс тиімділігін арттыру және практикалық мәселелерді шешу үшін ғылыми білімдерді пайдалана білу
- Шикізаттың, жартылай фабрикаттардың және дайын өнімнің негізгі сипаттамалары туралы түсінікке ие болу. Ет және ет өнімдерін өндірудегі процестердің жалпы заңдылықтарын білу. Азық-түлік өнімдерін өндіру кезінде дайын өнім сапасына зертханалық зерттеулер жүргізуді талдау
- Сүт және сүт өнімдерін өндіру технологиясы бойынша білімін көрсету, сүт және сүт өнімдерін өндірудің технологиялық сызбасын құрастыру, өнімдердің, жұмыстардың және қызметтердің сапасын бақылау және сынау параметрлерін анықтау, статистикалық өңдеуді орындау, бақылау нәтижелерін, өнімнің қауіпсіздігі мен сапасын зертханалық зерттеулерді бағалау
- Тамақ өнімдерін өндіру кәсіпорындарын жобалауға және қайта құруға, технологиялық жабдықтарды есептеуге, жобалауға және жаңартуға, өндірісті автоматтандыруға қатысу