Жаңа білім беру бағдарламасы

6B07205 Технология және тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі в БҚИТУ

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Жаратылыстану ғылымдары мен жалпы техникалық пәндердің нақты мәселелері бойынша шешім қабылдай білу, оларды күнделікті жағдайларда тәжірибеде қолдану тәсілдері, ақпараттық-коммуникациялық технологияларды пайдалана отырып, ақпараттық-библиографиялық мәдениет негізінде кәсіби қызметтің типтік мәселелерін шеше білу
  • Кәсіптік қызметтегі жаратылыстану-ғылыми және жалпы техникалық пәндердің негізгі заңдарын, тамақ кәсіпорындарындағы заманауи инженерлік шешімдерді, сондай-ақ құқық және тұрақты мәдениет, қауіпсіздік, экология негіздерін білу
  • Кәсіпкерлік қызметтің тиімділігін бағалай білу, бизнес жүргізудің экономикалық тиімді тәсілдерін таңдай білу, нақты өндірістік жағдайларда экономикалық білімді қолдана білу, өндірістік-шаруашылық қызметті басқара білу.
  • Технологиялық процесті автоматтандыруды және цифрландыруды ұйымдастыра білу, тамақ өндірісінің жабдықтарын таңдау, теориялық білімдерін практикалық есептерді шешу үшін қолдана білу
  • Нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкес тамақ өнімдерін сақтау, орау және тасымалдау режимдерін таңдау, өнімнің сапасын, өндірісін, техникалық реттеуін анықтайтын стандарттарды, технологиялық шарттарды, технологиялық нұсқауларды және басқа да нормативтік құжаттарды қолдана білу
  • Азық-түлік және мал шаруашылығы өнімдерінің сапасын және қауіпсіздігін қамтамасыз етуді басқару, тәуекелді талдауды ескере отырып, қарастырылатын қауіптер тізімін құру, маңызды бақылау нүктелерінде іс-шаралардың орындалуы туралы ақпаратты талдау, өндірілген тамақ өнімдерінің сапасын техникалық және химиялық бақылауды ұйымдастыру және басқара білу
  • Тамақ өнімдерін өңдеу әдістерін білу, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі мен бақылауы үшін тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында технологиялық процесті ұйымдастыра білу, өндіріс тиімділігін арттыру және практикалық мәселелерді шешу үшін ғылыми білімдерді пайдалана білу
  • Шикізаттың, жартылай фабрикаттардың және дайын өнімнің негізгі сипаттамалары туралы түсінікке ие болу. Ет және ет өнімдерін өндірудегі процестердің жалпы заңдылықтарын білу. Азық-түлік өнімдерін өндіру кезінде дайын өнім сапасына зертханалық зерттеулер жүргізуді талдау
  • Сүт және сүт өнімдерін өндіру технологиясы бойынша білімін көрсету, сүт және сүт өнімдерін өндірудің технологиялық сызбасын құрастыру, өнімдердің, жұмыстардың және қызметтердің сапасын бақылау және сынау параметрлерін анықтау, статистикалық өңдеуді орындау, бақылау нәтижелерін, өнімнің қауіпсіздігі мен сапасын зертханалық зерттеулерді бағалау
  • Тамақ өнімдерін өндіру кәсіпорындарын жобалауға және қайта құруға, технологиялық жабдықтарды есептеуге, жобалауға және жаңартуға, өндірісті автоматтандыруға қатысу
Top