Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Тамақ биохимиясы
-
Пәннің мақсаты: білім алушыларды тамақ шикізатының, жартылай фабрикаттардың, дайын өнімнің химиялық құрамы туралы, шикізатты дайын өнімге қайта өңдеу кезінде жүретін химиялық процестердің жалпы заңдылықтары туралы, тағамның негізгі компоненттерінің өндірістегі рөлі туралы білім алады. адам ағзасының өмірі, тамақ өнімдерінің тағамдық және энергетикалық құндылығын есептеу тәртібімен таныстыру. Пәннің мазмұны: аминқышқылдарының, ферменттердің, витаминдердің, гормондардың, антибиотиктердің, токсиндердің және биологиялық белсенді заттардың сипаттамасын, маңызын және қолданылуын қарастырады.
-
Образовательная программа 6B07205 Технология және тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі
-
Несиелер 5
-
Оқу жылы 2
-
Семестр 1