Тамақ биохимиясы

  • Пәннің мақсаты: білім алушыларды тамақ шикізатының, жартылай фабрикаттардың, дайын өнімнің химиялық құрамы туралы, шикізатты дайын өнімге қайта өңдеу кезінде жүретін химиялық процестердің жалпы заңдылықтары туралы, тағамның негізгі компоненттерінің өндірістегі рөлі туралы білім алады. адам ағзасының өмірі, тамақ өнімдерінің тағамдық және энергетикалық құндылығын есептеу тәртібімен таныстыру. Пәннің мазмұны: аминқышқылдарының, ферменттердің, витаминдердің, гормондардың, антибиотиктердің, токсиндердің және биологиялық белсенді заттардың сипаттамасын, маңызын және қолданылуын қарастырады.
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top