Тамақ өндірісінің биотехнологиялық негіздері

  • Пәннің мақсаты: тамақ өнеркәсібінің әртүрлі салаларында қолданылатын дәстүрлі биотехнологиялық процестерді, олардың тағам өнімдерінің тұтынушылық қасиеттерін қалыптастырудағы рөлін оқу; тамақ биотехнологиясының қазіргі жетістіктері және оның дамуының негізгі бағыттары. Пәннің мазмұны: өсімдіктер, жануарлар және микроб жасушалары арқылы адамға пайдалы заттар мен қосылыстарды алудың негізгі процестері бойынша сұрақтар; тамақ өнеркәсібінің әртүрлі салаларында қолданылатын дәстүрлі биотехнологиялық процестерді қарастырады.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top