Тамақ өнімдерінің реологиясы

  • Пәннің мақсаты: білім алушылардың нан-тоқаш, кондитерлік, макарон, ет және сүт өнімдерінің шикізатының, жартылай фабрикаттарының және препараттарының реологиясының негізгі түсініктері туралы білімдерін дамыту. Пәнді мазмұны: бидай қамырының, қара бидай ұны мен қамырының, шикізат пен макарон қамырының реологиялық қасиеттері. Адгезия және үйкеліс. Ұн мен қамырдың қасиеттерін өлшейтін аспаптар. Жартылай фабрикаттар мен дайын өнімдердің реологиялық қасиеттерін пайдалану.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top