Өсімдік және мал шикізатынан тамақ өнімдерін өндіруге арналған технологиялық қоспалар мен жетілдіргіштер

  • Пәннің мақсаты: дайын өнімнің сапасын арттыру немесе өндіріс процесін жеңілдету мақсатында тағамдық қоспаларды қолдану саласында кәсіби білім мен тәжірибелік дағдыларды меңгеру. Пәннің мазмұны: пән тағамдық қоспалардың негізгі топтарының жіктелуін, құрамын және қолдану ерекшеліктерін, олардың өсімдік және жануар текті өнімдердің негізгі түрлеріне әсер етуінің технологиялық функциялары мен механизмдерін қарастыруды зерттейді; тағамдық шикізаттың басқа компоненттерімен өзара әрекеттесуі туралы заманауи идеяларды ескере отырып, қоспаларды қолдану әдістерін меңгеру. Тағамдық қоспалардың бүкіл тағам жүйесіне әсерін түсіну.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 2
Top