Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Тағамдық химия
-
Пән тамақ өнімдерінің химиялық құрамы мен қасиеттері, сондай-ақ оларды сақтау және өңдеу процесіндегі өзгерістері туралы білім береді. Зерттеу барысында тамақ өнімдеріндегі органикалық және бейорганикалық заттардың негізгі топтары — ақуыздар, көмірсулар, липидтер, дәрумендер, ферменттер, минералды заттар қарастырылады. Тамақты аспаздық және өнеркәсіптік өңдеу кезіндегі физика-химиялық процестер, сондай-ақ олардың бұзылуының химиялық негіздері мен тұрақтандыру әдістері талқыланады. Пән тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін бағалай білу дағдыларын қалыптастыруға ықпал етеді.
-
Образовательная программа 6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
-
Несиелер 4
-
Оқу жылы 2
-
Семестр 1