Тағамдық химия

  • Пән тамақ өнімдерінің химиялық құрамы мен қасиеттері, сондай-ақ оларды сақтау және өңдеу процесіндегі өзгерістері туралы білім береді. Зерттеу барысында тамақ өнімдеріндегі органикалық және бейорганикалық заттардың негізгі топтары — ақуыздар, көмірсулар, липидтер, дәрумендер, ферменттер, минералды заттар қарастырылады. Тамақты аспаздық және өнеркәсіптік өңдеу кезіндегі физика-химиялық процестер, сондай-ақ олардың бұзылуының химиялық негіздері мен тұрақтандыру әдістері талқыланады. Пән тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін бағалай білу дағдыларын қалыптастыруға ықпал етеді.
  • Образовательная программа 6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
  • Несиелер 4
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top