Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Физика-механикалық, химиялық, микробиологиялық және басқада факторлардың технологиялық процестерге әсерін анықтау
  • Шикізат пен дайын өнімнің сапасын бағалау
  • Тамақ өнімдерін өндіру кәсіпорындарында ұйымдастыру және қызмет көрсету мәнін меңгеру және технологиялық процестердің барлық түрлерін ұйымдастыру;
  • Өнімнің сапасын қалыптастыратын және сақтайтын әдістерді қолдану, азық- түлік тауарларының қауіпсіздік параметрлерін бақылау және тауарлардың жіктелуін жүргізу;
  • Технологиялық ақпаратты алу мен өңдеудің заманауи әдістерін меңгеру;
  • Дайын өнімнің шығуы мен сапасын арттыру үшін технологиялық процестердің тиімділігін жетілдіру;
  • Еңбек ұжымдарының жұмысын ұйымдастыру және басқарушылық шешімдер қабылдау;
  • Тұжырымдамалық, функционалды және логикалық жобалау әдістерін, сәулет пен дизайнды әзірлеу және тексеру әдістерін, әзірлеу және прототиптеу құралдары мен әдістерін, білім қорын басқарудың заманауи жүйелерін, масштабтағы және күрделіліктегі интеллектуалды жүйелерді бағдарламалау тілдерін көрсету. Кәсіби қызмет міндеттерін шешуде өмірлік циклдің барлық кезеңдерінде заманауи ақпараттық технологияларды бағдарламалық құралдарды, жасанды интеллектті, оның ішінде отандық өндірісті қолдану.
  • Азық-түлік өнімдерін сақтауға, тасымалдауға, механикалық және жылумен өңдеуге, қайта өңдеуге және өлшеп-орауға арналған жеке машиналар мен желілердің конструкциялары мен құрылғыларының жұмысын бақылау керек; жабдықтардың негізгі техникалық-экономикалық сипаттамаларын бағалау;
  • Өнімнің жаңа түрлеріне, технологиялық процестерге нормативтік құжаттаманы әзірлеу; қажетті технологиялық есептерді жүргізу;
  • Дайын өнім шикізатының есебін және цех құжаттамасының есебін жүргізеді;
Top