Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Жануарлар мен өсімдік шикізатынан тамақ өнімдерін өндірудің, қоғамдық тамақтандыру мен арнайы мақсаттағы технологиялық процестерін жүргізу үшін мамандар даярлау
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Биология және Химия
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Салауатты тамақтану негіздері
Кәсіби қызмет және еңбекті қорғау негіздері
Азық-түлiк өнімдерінің тауартануы
Аналитикалық және физколлоидтық химия
Азық-түлік микробиологиясы
-
2 Оқу жылы
Тағам өндірістерінің процесстері мен аппараттары
Тағамдық химия
Ғылыми зерттеулердің негіздері және академиялық хат
Азық-түлiк өнiмдерiнің және шикізаттың сапасын бақылау және бағалау
Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Мейрамханалық қызмет көрсетуді ұйымдастыру және технологиясы
Инклюзивті өзара әрекеттесу этикасы
Тамақ өнімдері технологияларының теоретикалық негіздері
Экономика және кәсіпкерлік негіздері
Қаржылық сауаттылық негіздері
Көшбасшылық негіздері
Экология және тіршілік қауіпсіздігі
Қоғамдық тамақтану кәсіпорындарын ұйымдастыру және қызмет көрсету
Азық-түлік өнімдерін сақтау және орау технологиясы
Тағамдарды дайындау технологиясы
Тамақ өндірісінің жалпы технологиясы мен жабдықтары
Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау
AutoCAD
-
3 Оқу жылы
Жасанды интеллект негіздері
Азық-түлiк өнімдерінің реологиясы
Азық-түлік кәсіпорындарында cтандарттау, сертификаттау
Азық-түлік кәсіпорындарындағы сапа менеджменті жүйесі
Ет өнімдерін өндіру технологияларының теориялық негіздері
Азық-түлік кәсіпорындарында метрологиялық қамтамасыз ету
Ет және ет өнімдерінің технологиясы мен жабдықтары
Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы мен жабдықтары
Мамандандырылған азық-түлік өнімдерін әзірлеу және өндіру
Функционалды тағам өнімдері технологиясы
-
4 Оқу жылы
Консервілерді өндіру кәсіпорындарындағы есепке алу және есеп беру
Ұлттық тағамдар технологиясы
Жемістерді, көкөністерді және тамырлы жемістерді консервілеу технологиясы
Қоғамдық тамақтанудағы есепке алу және есеп беру
Балалар және диеталық консервілерін өңдіру технологиясы
Қоғамдық тамақтандырудағы қауіпсіздік менеджменті жүйелері
Балалар тағамдарының технологиясы
Сүтті, етті және балықты консервілердің технологиясы
Алкогольсіз сусындардың технологиясы
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Физика-механикалық, химиялық, микробиологиялық және басқада факторлардың технологиялық процестерге әсерін анықтау
- Шикізат пен дайын өнімнің сапасын бағалау
- Тамақ өнімдерін өндіру кәсіпорындарында ұйымдастыру және қызмет көрсету мәнін меңгеру және технологиялық процестердің барлық түрлерін ұйымдастыру;
- Өнімнің сапасын қалыптастыратын және сақтайтын әдістерді қолдану, азық- түлік тауарларының қауіпсіздік параметрлерін бақылау және тауарлардың жіктелуін жүргізу;
- Технологиялық ақпаратты алу мен өңдеудің заманауи әдістерін меңгеру;
- Дайын өнімнің шығуы мен сапасын арттыру үшін технологиялық процестердің тиімділігін жетілдіру;
- Еңбек ұжымдарының жұмысын ұйымдастыру және басқарушылық шешімдер қабылдау;
- Тұжырымдамалық, функционалды және логикалық жобалау әдістерін, сәулет пен дизайнды әзірлеу және тексеру әдістерін, әзірлеу және прототиптеу құралдары мен әдістерін, білім қорын басқарудың заманауи жүйелерін, масштабтағы және күрделіліктегі интеллектуалды жүйелерді бағдарламалау тілдерін көрсету. Кәсіби қызмет міндеттерін шешуде өмірлік циклдің барлық кезеңдерінде заманауи ақпараттық технологияларды бағдарламалық құралдарды, жасанды интеллектті, оның ішінде отандық өндірісті қолдану.
- Азық-түлік өнімдерін сақтауға, тасымалдауға, механикалық және жылумен өңдеуге, қайта өңдеуге және өлшеп-орауға арналған жеке машиналар мен желілердің конструкциялары мен құрылғыларының жұмысын бақылау керек; жабдықтардың негізгі техникалық-экономикалық сипаттамаларын бағалау;
- Өнімнің жаңа түрлеріне, технологиялық процестерге нормативтік құжаттаманы әзірлеу; қажетті технологиялық есептерді жүргізу;
- Дайын өнім шикізатының есебін және цех құжаттамасының есебін жүргізеді;
Ұқсас БББ
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
М.Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан университеті
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Алматы технологиялық университеті (АТУ)
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті