Ауыл шаруашылық малдарын азықтандыру

  • Пәннің мақсаты: Малды азықтандырудың маңызы мен азыққа қажеттілікті анықтау. Азық қоры үшін табиғи өсімдіктерді үнемді пайдалану, азық дайындауда озық тәжірибелерді, ғылыми жетістіктерді пайдалану, азықты консервілеудің тиімді жолдарын қолдану, азықты малға берер алдында даярлаудың және сақтаудың жолдарын пайдалану арқылы әр түрлі малдардың қоректік заттарға мұқтаждығын анықтайды. Жем араластырғыштарды қолдану арқылы жем дайындау мен бөлуді оңтайландыру, табиғи және жасанды жайылымдармен азықтандыруға кететін шығындарды есептеуді меңгеру.
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top