Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B08272 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы в Қорқыт Ата атындағы Қызылорда университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Мал шаруашылығының күрделі интеграцияланған міндеттерін шешуге, Қазақстан Республикасының ауыл шаруашылығы өндірісін дамытуда ұзақ мерзімді саясат жүргізуге қабілетті, мал шаруашылығы өнімдерін өндіру саласының еңбек нарығында бәсекеге қабілетті жоғары білікті мамандарды даярлау.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B078 Мал шаруашылығы
-
ҰБТ-дағы пәндер Биология және Химия
-
Білім беру саласы 6B08 Ауыл шаруашылығы және биоресурстар
-
Дайындық бағыты 6B082 Мал шаруашылығы
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Зоология негіздері
Мамандыққа кіріспе
Жемшөп өндірісінің негіздерімен ботаника
Биохимия
Ауыл шаруашылығы малдарының анатомиясы және гистологиясы
-
2 Оқу жылы
Гендік инженерия
Ауыл шаруашылық малдарының биологиялық негіздері
Қаржылық сауаттылық негіздері
Микробиология негіздері
Мал өсіру және селекция
Ауыл шаруашылығы малдарының физиологиясы
Құқық негіздері
Ауыл шаруашылығы малдарының морфологиясы
Генетика
Экономика және кәсіпкерлік
Микробиология және вирусология
Автокад және автоматтандырылған жобалау жүйелері негіздері
Мал дәрігерлігі негіздері
Инклюзивті білім беру
Еңбекті қорғау және тіршілік қауіпсіздігі
Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Экология және тұрақты даму
Ғылыми зерттеу әдістемесі
-
3 Оқу жылы
Сүт өндіру және басқару (Coursera) T1
Мал акушерлігі және көбею биотехнологиясы Т1, Т2
Қаракөл шаруашылығы
Қой өнімдерін өңдеу технологиясы Т2.
Экзотикалық биология және құстар менеджменті
Мал шаруашылығы өнімдерін өндіруді механикаландыру
Мал шаруашылығы өнімдерінің сапасын сараптау Т1
Мал шаруашылығы өнімдерін стандарттау және сертификаттау
Түйе құс және бөдене өсіру технологиясы Т2
Мал шаруашылығындағы тәжірибе ісінің әдістемесі
Мал шаруашылығын цифрландыру
Мал шаруашылығы өнімдерін техникалық реттеу Т1
Малдарды жасанды көбейту және тауарлық өсіру (MINOR)
Сүт өндірудегі инновациялық технологиялар Т2
Мал шикізатының тауартануы және сараптамасы
Ауыл шаруашылығы машиналары Т1
Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы Т1
Жануарлар биотехнологиясы
Мал өсірудегі заманауи технологиялар
Шошқа шаруашылығы Т2
Спорттық жылқы шаруашылығы
Жылқы шаруашылығы
Құрама жем өндіру технологиясы
Тері өңдеудің интенсивті технологиясы Т1
Мал шаруашылығы нысандарын жобалауда жасанды интеллект технологиясын қолдану
Түйе шаруашылығы
Мал азығын өндіру
Ет өнімдерінің биохимиясы Т2
-
4 Оқу жылы
Биотехнология негіздері
Мал тектес шикізатын алғашқы өңдеу технологиясы
Сүт фермаларындағы роботталынған технологиялар
Жүн өндіру технологиясы
Ет және ет өнімдерінің технологияcы (coursera)
Құс шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Қой және ешкі шаруашылығы
Ауыл шаруашылық малдарын азықтандыру
Ауыл шаруашылығы құстарының балапандарын өсіру технологиясы
Ірі қара шаруашылығы
Мал шаруашылығы өндірісіндегі "ақылды технологиялар
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Философиялық, әлеуметтік-экономикалық, қаржылық, кәсіпкерлік және құқықтық білім негіздерін игереді, азаматтық ұстанымын білдіре алады, қоғамның тарихи дамуының негізгі кезеңдері мен заңдылықтарын талдайды, құжаттамамен жұмыс істеу және көпшілік алдында сөйлеу үшін қазақ (орыс) және шет тілдерінде ауызша және жазбаша сөйлеу, сондай-ақ этика және әлеуметтік коммуникация әдістерін меңгереді.
- Инклюзивті білім беру, ғылыми зерттеулер, экология және орнықты даму, еңбекті қорғау және тіршілік қауіпсіздігі, сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл саласындағы алған білімдерін, сондай-ақ мал және құс шаруашылығы өнімдерінің сапасын арттыру жөніндегі жұмыстарды жүргізу кезінде инновациялық технологияларды қолданады.
- Биохимия, анатомия және гистология, микробиология, ветеринария , вирусология және автоматтандырылған жобалау негіздері бойынша алған теориялық және әдістемелік білімдерін іс жүзінде өзінің лауазымдық міндеттерін орындау кезінде қолданады, жануарлардың өнімділік қасиеттерін бағалаудың, мал және құс шаруашылығында дамыту мен басқару үшін әдістер мен технологияларды пайдаланудың ең тиімді тәсілдерін меңгерген.
- Генетика, гендік инженерия, жануарлар физиологиясы мен морфологиясы және мал және құс шаруашылығы өндірісі өнімдерінің биотехнологиясының жаңа заманауи технологияларын меңгерген, ауыл шаруашылығы жануарларын азықтандыру және өнімділігін өсірудің заманауи әдістерін қолданады.
- Мал және құс шаруашылығының шикізат өнімін бастапқы қарқынды қайта өңдеу және тауарлық сараптау, стандарттау және сертификаттау, өнімділік пен өсімін молайту, инновациялық технологиялар бойынша алған білімдерін кәсіби қызметінде қолданады. Бордақылау іс-шараларын ұйымдастыру кезінде мал және құс шаруашылығы өндірісін механикаландыру, мал азығын, құрама жем өндіру дағдыларын меңгерген.
- Мал және құс шаруашылығы шикізатын, ет, сүт өнімдерін және ет, сүт консервілерін өндіру мен сапасын тексеруде инновациялық технологияларды қолданады. Түйе, ірі қара, жылқы , қой, ешкі, құс өнімдерін, тері өңдеу мен сақтаудың , тауартану мен сараптаудың қарқынды инновациялық технологияларын меңгерген.
- Мал және құс шаруашылығы өндірісінде, мал фермаларындағы түліктерді өсіруде, нысандарды жобалау технологиялық үдерістерінде жасанды интеллект технологиясын қолданады. Мал және құс шаруашылығы өнімдерін өндіру мен өңдеуде заманауи цифрлық ақылды технологияларын меңгерген.
- Магистратурада оқуды жалғастыру үшін білім берудің жеке траекториясын дербес қалыптастырады, асыл тұқымды жануарларды есепке алу, олардың өнімділік қасиеттерін бағалау бойынша кәсіби қызметке қажетті жаңа білімді меңгереді, өзінің кәсіби қызметін талдайды және жоспарлайды, ауыл шаруашылығы өндірісіндегі ұйымдастырушылық-басқарушылық, коммуникативтік, мәдени, зияткерлік, моральдық және когнитивтік құзыреттерді дамытады.