Теориялық және қолданбалы механика

  • Мақсаты: тамақ өндірісінің технологиялық жабдықтарының жалпы бөлшектерін жобалау мен құрастырудың теориялық негіздері туралы білімді қалыптастыру. Мазмұны: Статика: денелердің тепе-теңдік шарттары, күші, сыртқы күштердің түрлері. Кинематика: механикалық қозғалыс, жылдамдық, үдеу, траектория заңдары. Динамика негіздері. Материалдардың кедергісі: беріктік, қаттылық, беріктік, бөлшектердің тұрақтылығы. Деформация түрлері: созылу-қысу, сдысу, бұралу, иілу және күрделі деформация түрлері. Кернеу күйінің теориясы және беріктігі. Машина бөлшектерінің жіктелуі, оларға қойылатын талаптар. Механикалық берілістер: беріліс, құрт, үйкеліс, белдік, тізбекті берілістер. Редукторлар. Біліктер, осьтер, муфталар және мойынтіректер. Қосылыстардың түрлері.
  • Образовательная программа 6B07245 Ет және ет өнімдерінің технологиясы
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 2
Top