Жаңа білім беру бағдарламасы

6B07245 Ет және ет өнімдерінің технологиясы в М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Гуманитарлық, жаратылыстану және техникалық ғылымдардың заманауи жетістіктеріне негізделген дағдыларды өмірде және кәсіби қызметте қолданады.
  • Өзінің кәсіби қызметі саласында қазақ, орыс және ағылшын тілдерінде ауызша және жазбаша қарым-қатынас жасау қабілетін көрсетеді.
  • Қазіргі әлемде әлеуметтік және кәсіби ұтқырлыққа, сыни ойлауға және физикалық өзін-өзі жетілдіруге, өзін-өзі тәрбиелеуге, Академиялық адалдық пен адалдыққа қабілеттілігін көрсетеді, ғылыми және эксперименттік зерттеу әдістерін меңгерген.
  • Кәсіби қызметте заманауи ақпараттық технологияларды, компьютерлік техниканы және жасанды интеллектті қолданады.
  • Ет және ет өнімдерін өндіретін кәсіпорындардың технологиялық процестерін ұйымдастыру принциптерін практикада қолданады.
  • Ет және ет өнімдерін өндіретін кәсіпорындардың түрлі технологиялық жабдықтарын пайдаланады.
  • Өндірілетін ет өнімдерінің сапасын арттыру және өндіру үшін кәсіби қызметте заманауи және инновациялық технологияларды қолданады.
  • Ет шикізатын, жартылай фабрикаттар мен ет өнімдерін өндіру мен сақтаудың технологиялық процестерін жетілдіреді.
  • Сот-сараптама стандартын қоса алғанда, заңдар мен кәсіби стандарттардың негізгі ережелерін пайдалана отырып, өндірілетін ет өнімдерінің шикізат сапасы мен қауіпсіздігін талдауды, бақылауды жүзеге асырады.
  • Ет және ет өнімдерін өндіретін кәсіпорындардың өндірістік және экономикалық қызметі саласындағы дағдыларды көрсетеді
  • Ет саласы кәсіпорнының техникалық реттеу, өлшеу, стандарттау, сертификаттау, метрология және өндірістік және экономикалық қызметін басқару саласындағы жұмыстарды ұйымдастырады.
  • Ет өнеркәсібі кәсіпорындарын жоспарлау және жобалау, ет және ет өнімдерін өндіру саласында ғылыми зерттеулер жүргізу дағдыларын көрсетеді.
Top