Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07245 Ет және ет өнімдерінің технологиясы в М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Ет өнімдерін өндіру бойынша кәсіпорынның технологиясы және ұйымдастыру саласында жоғары білікті мамандарды даярлау, жаңа құзыреттерді қалыптастыру, зерттеу және кәсіпкерлік ойлау мен мәдениетті тарататын көшбасшыны даярлау.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Биология және Химия
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Химия
Мамандыққа кіріспе және ЖОО оқыту технологиясы
Академиялық жазу негіздері
Математика
Тағамдық химиясы
Азық-түлік шикізатын және тамақ өнімдерін сақтау
Азық-түлік шикізаты және тамақ өнімдері
Экожүйе және құқық
Жасанды интеллект негіздері
Аналитикалық химия
Мұхтартану
Кәсіпкерлік және қаржылық сауаттылық
Абайтану
Физика
Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
-
2 Оқу жылы
Ет өнеркәсібі кәсіпорындарындағы гигиена, санитария және ветеринарлық бақылау
Теориялық және қолданбалы механика
Ет шикізаты мен ет өнімдерін механикалық өңдеу
Құрастыру негіздері және машина бөлшектері
Ет шикізатын өңдеудің физика-химиялық және биохимиялық негіздері
Инженерлік және компьютерлік графика
Кәсіби қазақ (орыс) тілі
Ет өнеркәсібінің процестері мен аппараттары
Кәсіби бағытталған шетел тілі
-
3 Оқу жылы
Мал шикізатын жылумен өңдеу
Тамақ кәсіпорындарында өндірісті ұйымдастыру
Стандарттау, сертификаттау және метрология
Электротехника және электроника негіздері
Ет өнімдерін тоңазытып өңдеу
Ет өнеркәсібі кәсіпорындарының жалпы технологиясы
Өндірісті оңтайландыру әдістері
Азық-түлік қауіпсіздігі стандарттары
Тағам сапасын талдау
Ет өнімдерінің сапасы саласындағы заманауи зерттеулер
Ет өнімдері реологиясының негіздері
-
4 Оқу жылы
Ет және ет тағамдарының технологиясы
Рецептілік есептеулердегі және тамақ өнімдерін конструкциялаудағы компьютерлік технологиялар
Ет тағамдарына арналған тағамдық және биологиялық белсенді қоспалар технологиясы
Азық-түлік құрамын модельдеу
Ет тағамдарына арналған тағамдық дәм қоспаларының технологиясы
Ет және ет өнімдерінің технологиясы бойынша СОЗЖ
Етті диеталық тағам технологиясы
Шикізат пен ет өнімдерінің қауіпсіздігі және сапасын сараптау
Аралас ет өнімдерінің технологиясы
Ет өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау
HACCP-ны өндіріске енгізу
Функционалдық тамақтанудағы ет өнімдерінің технологиясы
Ет өнімдерін өндірудің технологиялық есептері
Ұлттық және шетелдік тағамдар технологиясының ерекшеліктері
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Гуманитарлық, жаратылыстану және техникалық ғылымдардың заманауи жетістіктеріне негізделген дағдыларды өмірде және кәсіби қызметте қолданады.
- Өзінің кәсіби қызметі саласында қазақ, орыс және ағылшын тілдерінде ауызша және жазбаша қарым-қатынас жасау қабілетін көрсетеді.
- Қазіргі әлемде әлеуметтік және кәсіби ұтқырлыққа, сыни ойлауға және физикалық өзін-өзі жетілдіруге, өзін-өзі тәрбиелеуге, Академиялық адалдық пен адалдыққа қабілеттілігін көрсетеді, ғылыми және эксперименттік зерттеу әдістерін меңгерген.
- Кәсіби қызметте заманауи ақпараттық технологияларды, компьютерлік техниканы және жасанды интеллектті қолданады.
- Ет және ет өнімдерін өндіретін кәсіпорындардың технологиялық процестерін ұйымдастыру принциптерін практикада қолданады.
- Ет және ет өнімдерін өндіретін кәсіпорындардың түрлі технологиялық жабдықтарын пайдаланады.
- Өндірілетін ет өнімдерінің сапасын арттыру және өндіру үшін кәсіби қызметте заманауи және инновациялық технологияларды қолданады.
- Ет шикізатын, жартылай фабрикаттар мен ет өнімдерін өндіру мен сақтаудың технологиялық процестерін жетілдіреді.
- Сот-сараптама стандартын қоса алғанда, заңдар мен кәсіби стандарттардың негізгі ережелерін пайдалана отырып, өндірілетін ет өнімдерінің шикізат сапасы мен қауіпсіздігін талдауды, бақылауды жүзеге асырады.
- Ет және ет өнімдерін өндіретін кәсіпорындардың өндірістік және экономикалық қызметі саласындағы дағдыларды көрсетеді
- Ет саласы кәсіпорнының техникалық реттеу, өлшеу, стандарттау, сертификаттау, метрология және өндірістік және экономикалық қызметін басқару саласындағы жұмыстарды ұйымдастырады.
- Ет өнеркәсібі кәсіпорындарын жоспарлау және жобалау, ет және ет өнімдерін өндіру саласында ғылыми зерттеулер жүргізу дағдыларын көрсетеді.