Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Ет шикізатын өңдеудің физика-химиялық және биохимиялық негіздері
-
Мақсаты - студенттерде шикізат туралы ғылыми білім жүйесін қалыптастыру, оны өңдеудің технологиялық процестерін ұтымды басқару және жоғары сапалы тамақ, медициналық және техникалық өнімдерді кепілдендірілген алу. Мазмұны - ет өнеркәсіптік тұжырымдамасы. Сою, пісу, өңдеу және жануарлардан алынатын шикізатты сақтау процесінде болатын физикалық-химиялық өзгерістер. Мяса автолитикалық өзгерістері. Ферменттердің, микроорганизмдердің әсерінен ет қасиеттерінің өзгеруі. Тоңазытқышта өңдеу кезінде мяса қасиеттерін өзгерту. Тұздау кезінде, термиялық өңдеу кезінде, темекі шегу кезінде ет шикізатының қасиеттерін өзгерту. Кептірудің ет өнімдерінің қасиеттеріне әсері.
-
Образовательная программа 6B07245 Ет және ет өнімдерінің технологиясы
-
Несиелер 5
-
Селективті тәртіп
-
Оқу жылы 2
-
Семестр 2