Қой шаруашылығы, қой етін, жүнін өндіру технологиясы

  • Мақсаты: студенттерге қойлардың экстерьерлік конституционалдық және интерьерлік ерекшеліктері, олардың өнімділігі (жүн, ет, қаракөл елтірісі, тондық және мехтық тері, сүт және құйрық майы), әртүрлі өнім бағытындағы қой тұқымдары, асылдандыру жұмыстары, қой отарларынын толықтыру жұмыстарының зоотехникалық негіздері мен жүн және еті, қаракөл елтірілерін өндіру технологаясы жайлы толық құнды білім беру болып табылады. Мазмұны:Қойдың шығу тегі, шаруашылық-биологиялық ерекшеліктері, Конституциясы, экстерьері мен интерьері; қой шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы: жүн, қой еті, сүт, смушка, қой терісі; қойдың тұқымдық ерекшеліктері. Селекциялық-асыл тұқымдық жұмысты ұйымдастыру және жоспарлау әдістерін, табынның өсімін молайту және қойларды бағалау негіздерін меңгеру.
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top