Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B08210 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы в М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Академиялық адалдық пен әдептілік қағидаттарын ескере отырып, қазақ, орыс және ағылшын тілдерінде кәсіби ортада және қоғамда еркін қарым-қатынас жасау.
  • Дүниетанымдық, азаматтық, рухани және әлеуметтік жауапкершілікті, ғылыми және эксперименттік зерттеу әдістерін қалыптастыру негізінде әлеуметтік-мәдени кәсіби дамуды көрсетеді.
  • Мал шаруашылығы өнімдерінің сапасын арттыру мақсатында әртүрлі асыл тұқымды мал шаруашылығы бөлімшелерінде ғылыми-тәжірибелік зерттеулерді қолданатын шаруашылықтардың өндірістік қызметін көрсетілген стандарттарға сәйкестігіне талдау және бағалау жүргізеді.
  • Зиготаларды трансплантациялаудың заманауи әдістерін және мал шаруашылығы өнімдерін өндіру объектілерінің биологиялық және өнімді ерекшеліктерін ескере отырып, жануарларды көбейтудің биотехникалық әдістерін қолданады.
  • Мал шаруашылығы өнімдерінің сапасын бағалау үшін жасанды интеллект пен мал шаруашылығы өнімдерін өндіру мен өңдеудің озық технологияларын пайдаланады, сонымен қатар зоотехникалық және санитарлық қауіпсіздік бойынша профилактикалық іс-шараларды жүргізеді.
  • Жануарлардың өсуі мен даму заңдылықтарын зерттейді, селекция мен өсірудің практикалық дағдыларын, өнім өндіру технологиясын бағалауды көрсетеді.
  • Жоғары өнімді жануарлардың асыл тұқымды дел және генофондын сақтау бойынша зоотехникалық жұмыстарды ұйымдастырады.
  • Агробизнесті жүргізудің заманауи әдістерін пайдалана отырып, шет елдердің озық тәжірибелерін ескере отырып, фермерлік шаруашылықтар жағдайында өндірістік процестерді жоспарлайды.
  • Өндіріс жағдайында ғылыми тәжірибелер жүргізу мақсатында зерттеудің ең жақсы әдістерін анықтау үшін ақпараттық көздерді пайдаланады.
  • Кәсіпкерлік дағдыларын көрсете отырып, мал шаруашылығы және құс шаруашылығы саласында өнімді өндіру және өткізу бойынша бизнесті тиімді жүргізеді.
  • Кәсіби қызметтегі біліктілік пен құзыреттілікті арттыру үшін мал шаруашылығы өнімдерін өндіру бойынша озық және ресурстарды үнемдейтін тәжірибелерді пайдаланады.
  • Салауатты өмір салты нормаларын қолдана отырып, командада жұмыс істейді, толыққанды әлеуметтік және кәсіби қызметті қамтамасыз ету үшін үнемі өзін-өзі жетілдіреді.
Top