Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B08210 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы в М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Жұмыс берушілердің әлеуметтік тәртібіне негізделген еңбек нарығында бәсекеге қабілеттілігін қамтамасыз ететін белсенді оқыту технологиялары негізінде жоғары сапалы білім беру.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B078 Мал шаруашылығы
-
ҰБТ-дағы пәндер Биология және Химия
-
Білім беру саласы 6B08 Ауыл шаруашылығы және биоресурстар
-
Дайындық бағыты 6B082 Мал шаруашылығы
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Ауыл шаруашылығы жануарлар морфологиясы
Жануарлар әлемінің систематикасы
Мамандыққа кіріспе
Академиялық жазу негіздері
Мал шаруашылығы негіздері
Зоотехния негіздері
Мал шаруашылығы микробиологиясы
Абайтану
Жасанды интеллект негіздері
Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Жануарлар филогенезі
Ауыл шаруашылығы жануарлар физиологияс
Мұхтартану
-
2 Оқу жылы
Терісі бағалы аң шаруашылығы
Экожүйе және құқық
Зоогигиена және мал объектілерін жобалау негіздері
Кәсіпкерлік және қаржылық сауаттылық
Қоян шаруашылығы
Жануарлар биотехнологиясы
Иммунология
Ауыл шаруашылығы жануарлар биохимиясы
Ауыл шаруашылығы жануарлар генетикасы
Кәсіби бағытталған шетел тілі
Мал шаруашылығындағы (асылдандыру жұмысы) селекция қызметі/
Бал және ара шаруашылығы өнімдерінің технологниясы
Ара шаруашылығы
Мал дәрігерлігі негіздері
-
3 Оқу жылы
Ғылыми зерттеу әдістері
Мал тектес шикізатын алғашқы өңдеу технологиясы
Мал шаруашылығын автоматтандыру және механикаландыру
Ауылшаруашылық малдарын азықтандыру I
Mалды қолдан ұрықтандыру және мал акушерлігі
Мал шаруашылығындағы өнімдерді өндірудің инновациялық технологиялары
Ауылшаруашылық малдарын өсіру және селекция
Қаракөл шаруашылығы
Мал шаруашылығы өнімдерін өндіретін машиналар және аппараттар
Мал шикізатының тауартануы және сараптамасы
Малдың қосымша түрлерінің шикізаты және тауартануы
Ауылшаруашылық малдарын азықтандыру II
Сүт және сүт өнімдерін химиялық талдау
Сүт өндіру ісі
-
4 Оқу жылы
Мал азығын өндірудің агрономиялық негіздері
Құс өсіру
Қой шаруашылығындағы асылдандыру жұмыстары
Қой шаруашылығы, қой етін, жүнін өндіру технологиясы
Мал шаруашылығы өнімдерін өңдеу технологиясы
Құс шаруашылығы, құс өнімдерін өндіру технологиясы
Мал азығын дайындаудың жетілдірілген технологиясы
Big data технологиясы
Сүтті бағыттағы ірі қара малын өсіру
Спорттық жылқы шаруашылығы
Кәсіпкерлік іс-қызметі негіздері
Ірі қара шаруашылығы, сүт пен ет өндіру технологиясы
Жылқы шаруашылығы, қымыз және етін өндіру технологиясы
Фермер шаруашылығы негіздері/
Түйе шаруашылығы, шұбат, ет, жүн өндіру технологиясы
Сүтті бағыттағы түйелерді өсіру
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Академиялық адалдық пен әдептілік қағидаттарын ескере отырып, қазақ, орыс және ағылшын тілдерінде кәсіби ортада және қоғамда еркін қарым-қатынас жасау.
- Дүниетанымдық, азаматтық, рухани және әлеуметтік жауапкершілікті, ғылыми және эксперименттік зерттеу әдістерін қалыптастыру негізінде әлеуметтік-мәдени кәсіби дамуды көрсетеді.
- Мал шаруашылығы өнімдерінің сапасын арттыру мақсатында әртүрлі асыл тұқымды мал шаруашылығы бөлімшелерінде ғылыми-тәжірибелік зерттеулерді қолданатын шаруашылықтардың өндірістік қызметін көрсетілген стандарттарға сәйкестігіне талдау және бағалау жүргізеді.
- Зиготаларды трансплантациялаудың заманауи әдістерін және мал шаруашылығы өнімдерін өндіру объектілерінің биологиялық және өнімді ерекшеліктерін ескере отырып, жануарларды көбейтудің биотехникалық әдістерін қолданады.
- Мал шаруашылығы өнімдерінің сапасын бағалау үшін жасанды интеллект пен мал шаруашылығы өнімдерін өндіру мен өңдеудің озық технологияларын пайдаланады, сонымен қатар зоотехникалық және санитарлық қауіпсіздік бойынша профилактикалық іс-шараларды жүргізеді.
- Жануарлардың өсуі мен даму заңдылықтарын зерттейді, селекция мен өсірудің практикалық дағдыларын, өнім өндіру технологиясын бағалауды көрсетеді.
- Жоғары өнімді жануарлардың асыл тұқымды дел және генофондын сақтау бойынша зоотехникалық жұмыстарды ұйымдастырады.
- Агробизнесті жүргізудің заманауи әдістерін пайдалана отырып, шет елдердің озық тәжірибелерін ескере отырып, фермерлік шаруашылықтар жағдайында өндірістік процестерді жоспарлайды.
- Өндіріс жағдайында ғылыми тәжірибелер жүргізу мақсатында зерттеудің ең жақсы әдістерін анықтау үшін ақпараттық көздерді пайдаланады.
- Кәсіпкерлік дағдыларын көрсете отырып, мал шаруашылығы және құс шаруашылығы саласында өнімді өндіру және өткізу бойынша бизнесті тиімді жүргізеді.
- Кәсіби қызметтегі біліктілік пен құзыреттілікті арттыру үшін мал шаруашылығы өнімдерін өндіру бойынша озық және ресурстарды үнемдейтін тәжірибелерді пайдаланады.
- Салауатты өмір салты нормаларын қолдана отырып, командада жұмыс істейді, толыққанды әлеуметтік және кәсіби қызметті қамтамасыз ету үшін үнемі өзін-өзі жетілдіреді.