Ауылшаруашылық малдарын азықтандыру II

  • Мақсаты:Болашақ мамандарға мал азықтандырудың ғылыми негіздері, әртүрлі азықтардың жіктелуі, олардың қоректілігі, пайдалану жолдары, ауылшаруашылық малдарының түріне, жынысына, жасына байланысты қоректік заттарға қажеттілігін анықтап, нормалап азықтандыру бойынша білім беру болып табылады. Мазмұны:Азықтың қажеттілігін, қоректілігін және энергия сыйымдылығын анықтау негіздерін білу. Жануарларды қорада ұстау жағдайында азықтандырудың техникасы мен технологиясын ескере отырып, пайдаланылатын азықтарды бағалау әдістерін білу және үлгілік рациондарды әзірлеу. Жылқыларды,бұқашықтарды, қошқарларды және бройлер бағытындағы құстарды бордақылауға арналған қажеттілік есебін жүргізе білу. Заманауи түйіршіктелген азықтарды, брикеттерді, азықтық қоспалар мен дәрумендерді өндіру және дайындау технологиясы бойынша білімді дамыту, құрама азықтарды, БВМК, ВК, МК және премикстерді пайдаланудың арнайы нормалары мен рациондарын жасау бойынша білімді дамыту.
  • Несиелер 4
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 2
Top