Терісі бағалы аң шаруашылығы

  • Мақсаты: болашақ мамандарға әр түрлі терісі бағалы аңдардың шикізаттарын дайындау, олардың жіктелуі, тері, мех терілерінің құрылымы, тауарлық қасиеттері аңның жеке басына, биологиялық ерекшелігіне, өзгергіштігіне, жыл маусымына, жынысына, жасына, азықтандыруына, күтіп-сақтауына, алғашқы өңдеу технологиясына және олардың сапасының өңдеу мекемелеріне жеткізілуіне дейінгі күтіп-сақталуына байланысты екендігі туралы үғым беру. Мазмұны:Аң шаруашылығы объектілерін, аңдардың тұқымын, терісі бағалы аңдар терілерінің ақауларын білу және түсіну, аң өсірудегі асыл тұқымдық жұмыс, аңдарды өсіру әдістері, аң өсіру шаруашылықтарын ұйымдастыру; терісі бағалы аңдарды азықтандыру ерекшеліктері, жеке аң шаруашылығының ерекшеліктері, терісі бағалы аңдардың жартылай фабрикаттары қасиеттерінің сипаттамасы, терісі бағалы аң шикізатын буып-түю, сақтау, таңбалау.
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top