Мал шаруашылығы негіздері

  • Мақсаты:жалпы зоотехника, мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы бойынша теориялық және практикалық білім беру, ауыл шаруашылығы жануарларының биологиялық ерекшеліктерін, мал шаруашылығының негіздерін білу. Мазмұны: ауылшаруашылық жануарлар ағзасы құрылымының түрлік ерекшеліктері; қоршаған орта жағдайларының әсерін, күтіп-бағу, азықтандыру және пайдалану технологияларын ескере отырып, эмбриональды дамудың негізгі заңдылықтары, а/ш жануарлар организмінің физиологиялық процестері мен функциялары; физиологиялық тұрақтылар, мал шаруашылығын механикаландыру құралдарына қойылатын зоотехникалық талаптар; мал шаруашылығы кешендеріндегі негізгі өндірістік процестерді механикаландыру; шығу тегі мен эволюциясы, тұқымның пайда болуы, өсіру және селекция әдістері; Конституция, онтогенез және жануарлардың өнімділігін бағалау әдістері; жануарлардың асыл тұқымды және өнімді қасиеттері, оларды бағалау әдістерін меңгеру. Жасанды интелекті мал шаруашылығында қолдану.
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 1
Top