Спорттағы нутрициология

  • Мақсаты: спорттық тамақтану, қоректік заттардың құрамы, олардың өзара әрекеттесуі және денсаулық үшін рөлі қарастырылады, физикалық қасиеттерді дамыту және жетілдіру үшін қоректік заттардың қауіпсіздігі мен дәстүрі туралы білім қалыптасады, тамақтану технологиясының негізінде дене шынықтыру-сауықтыру бағдарламаларын жүзеге асырудың практикалық дағдылары. Мазмұны: Спортшылардың тамақтану рационында ақуыздарды, көмірсулар, майлар, микроэлементтер мен ұсақ заттарды қолданудың негізгі стандарттары. Оқу және бәсекелестік процестердің сапасын қамтамасыз етудің заманауи технологиялары.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top