Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Тамақтану биохимиясы
-
Мақсаты: тағамның негізгі компоненттерін: ақуыздарды, липидтерді, көмірсуларды, дәрумендер мен минералдарды заттар түрлерінің, қасиеттері мен нәтижелерінің сипаттамаларымен таныстыру. Мазмұны: ағзаның химиялық құрамы. Ақуыздар. Дене құрылымы, қасиеттері, функциялары. Тамақтанудағы рөлі. Витаминдер. Көмірсулар. Құрылымы, қасиеттері, тамақтанудағы маңызы. Липидтер және олардың алмасуы. Зат алмасу және энергия.. Көмірсулар алмасуы. Ақуыздар мен аминқышқылдардың алмасуы. Биологиялық белсенді заттар. Тамақтанудың физиологиялық негіздері. Ақуыздарды талдау. Ақуыздардың қышқыл гидролизін зерттеу. Липидтер. Липидтердің ерігіштігі және эмульсия түзілуі.
-
Образовательная программа 6B07250 Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы
-
Несиелер 5
-
Селективті тәртіп
-
Оқу жылы 2
-
Семестр 1