Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07250 Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы в М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • академиялық адалдық принциптерін ұстана отырып, қазақ, орыс мен ағылшын тілдерінде кәсіби ортада және қоғамда қарым-қатынас мен коммуникация дағдыларын меңгеру;
  • дүниетанымдық, азаматтық, рухани және әлеуметтік жауапкершілікті, ғылыми және эксперименттік зерттеу әдістерін қалыптастыру негізінде жаратылыстану, математикалық білімді, әлеуметтік-мәдени, кәсіби дамуды және басқару, қаржыны сауатты бөлуды көрсету;
  • ақпараттық және компьютерлік сауаттылыққа, ақпаратты жалпылау, талдау және қабылдау, мақсат қою және оған жету жолдарын таңдау қабілеттерін дамыту;
  • өндірістік қызметтің қауіпсіздігі мен экологиялық тазалығын арттыру, өндірістік санитария мен өндірістегі еңбекті қорғауды жақсарту үшін нормативтік құжаттар негізінде өндірістің технологиялық процесін ұйымдастырудың жаңа әдістерін енгізу, тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету жүйесін, оның ішінде жасанды интеллект элементтерін пайдалана отырып, сертификаттау және жұмыс жағдайында ұстау;
  • қайта өңдеу кәсіпорындарының технологиялық процестерін талдау негізінде технологиялық жобалауды және тиімді жобалау зерттемелерін іске асыру;
  • жасанды интеллект элементтерін пайдалана отырып, негізгі және қосымша шикізат пен дайын өнімге техникалық-химиялық және микробиологиялық сапаны бақылауды, сараптамалық тауарлық зерттеуді нормативтік құжаттама талаптарына сәйкестігін, жеткізілетін өнімдердің сапасы мен қауіпсіздігі мәселелері бойынша шикізат пен материалдарды жеткізушілермен өзара іс-қимылды жүзеге асыруды қамтамасыз ету;
  • тамақ өнімдерінде кездесетін ақау түрлерін және олардың алдын алу жолдарын ескере отырып, дайын өнімнің артықшылықтарын талдау негізінде шикізаттың, технологиялық жабдықтың және түпкілікті өнімге қойылатын талаптардың сапасын бағалауға жүйелі көзқарас негізінде қолданыстағы технологиялық процестерді жетілдіру;
  • өндірістің қауіпсіздік және қоршаған ортаға зиянсыздығы талаптарына сәйкес өндірістік қуаттарды және жабдықты жүктеуді таңдау және есептеу негізінде заманауи технологиялық жабдықтарды пайдалану;
  • шикізаттың, жартылай фабрикаттардың шығын нормасын, өндіріс рецептурасын, тағамдық және энергетикалық құндылықтарын ескере отырып, материалдық баланс негізінде технологиялық процестің құрамдас бөліктерін жүзеге асыру;
  • өнімнің жаңа рецептураларын экономикалық тұрғыдан негізделген технологиялық процесстермен әзірлеу, жаңа нұсқаулықтар мен технологиялық регламенттерге сәйкес жаңа өндірістік цехтар және дайын өнімдер технологиялық желілерін құру;
  • жұмыс жағдайының шарттарына сәйкес стандартты емес жағдайларда қайта өңдеу салаларының жаңа өнімдерінің технологияларын әзірлеу кезінде мәселелерді шешу, тәуекелді ескеру, маңызды шешім қабылдау және сәйкесінше әрекет етуді үйрену;
  • өзін-өзі тәрбиелеу және өзін-өзі тәрбиелеу дағдыларын көрсету, өмір бойы салауатты өмір салтын ұстану, жеке және командада жұмыс істеу, соның ішінде инклюзивті орта, айырмашылықтарды құрметтеу және қолайлы және қолдау ортасын құруға ықпал ету;
Top