Санитария және тамақтану гигиенасы

  • Мақсаты: Санитарлық-гигиеналық бақылау, өндірістік үй-жайлардағы судың, ауаның, тамақ өнімдерінің тазалығын, технологиялық жабдықтардың, инвентарлардың, ыдыстардың санитарлық жағдайын, қызмет көрсететін персоналдың гигиеналық жағдайын тексеру дағдыларын қалыптастыру. Мазмұны: санитариялық-гигиеналық бағалау нормативтерін, тамақ өнімінің тағамға жарамдылығын немесе жарамсыздығын анықтау бойынша санитариялық-гигиеналық бағалаудың негізгі өлшемшарттарын, қайта өңдеу өндірістерінің өнімдеріне қойылатын санитариялық-гигиеналық талаптарды, сақтауды, тасымалдауды және өткізуді зерделеу. Кәсіпорындар шығаратын өнімдерді санитарлық-гигиеналық бағалау. Қайта өңдеу өндірістерінің өнімдерін санитарлық-гигиеналық бағалау білімдерін қолдану. Санитария және тамақтану гигиенасы білімі сапа көрсеткіштерін анықтау үшін стандартты тестілеу әдістерін қолдануға және түсінуге мүмкіндік береді
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 1
Top