Экономика және өндірісті ұйымдастыру

  • Нарықтық қатынастар жағдайындағы экономикалық жүйенің сипаттамасы. АӨК-дегі мемлекеттік реттеу. Негізгі капитал және оны пайдалану тиімділігі. Айналым капиталы және оны пайдалану тиімділігі. Тамақ өнеркәсібінің шикізат базасы. Материалдық ресурстар. Еңбек ресурстары және еңбекақы. Жалақының мәні және оны қалыптастыру принциптері. Кәсіпорынның қаржылық ресурстары. Пайданы жоспарлау және оны бөлу тәртібі. Кәсіпорындар енгізетін салықтар мен төлемдер. Нарыққа көшу жағдайындағы күрделі құрылыстың рөлі. Күрделі салымдардың құрамы мен құрылымы. Күрделі салымдардың экономикалық әсері және оны арттыру жолдары.  Кәсіпорындардың инновациялық және инвестициялық саясаты, оның принциптері. Инновациялар мен инвестициялардың экономикалық тиімділігінің көрсеткіштері. Кәсіпорынның инвестициялық саясатының принциптері мен әдістері. Сала кәсіпорындарын орналастыру ерекшеліктері. Кәсіпорындарды шоғырландыру, мамандандыру және кооперациялау.  Өнімнің өзіндік құны және айналым шығындары. Шығындардың жіктелуі және олардың құрамы. Өнімнің өзіндік құнын төмендету көрсеткіштері. Нарықтық қатынастар жүйесіндегі кәсіпорындар. Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының ұйымдық-құқықтық түрлері. Өндіріс процесі және оның құрылымы. Өндірістік процестердің құрылымын талдау. Механикаландыру деңгейін анықтау. Негізгі өндірісті ұйымдастыру. Ағындық желілердің жұмысының негізгі параметрлерін есептеу. Пропорционалдылық пен үздіксіздік тұрғысынан ағынды өндірісті ұйымдастыру деңгейін талдау және бағалау
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 2
Top