Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07105 Технологиялық машиналар және жабдықтар в АТУ

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Кәсіптік қызметте экономика, кәсіпкерлік, құқық, сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет және қаржылық сауаттылық негіздерін білуді қолданады
  • Жаратылыстану және инженерлік ғылымдар саласында базалық білімі бар, кәсіби салада фактілерді, құбылыстарды, теорияларды және күрделі тәуелділіктерді қолданады.
  • Өндірістік процестерді механикаландыру саласында ғылыми зерттеу әдістері мен академиялық жазу дағдыларына ие, Академиялық адалдық принциптері мен мәдениетін ескере отырып, ғылыми пайымдауларды қалыптастыру үшін ақпаратты жинауды және түсіндіруді жүзеге асырады.
  • Тамақ және қайта өңдеу өндірістерін технологиялық процестер мен аппаратуралық қамтамасыз ету туралы білімдерін көрсетеді, Өндірісті механикаландыру және автоматтандыру бойынша жұмыстарды ұйымдастырады және жүргізеді
  • Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің жабдықтарын монтаждау, пайдалану және техникалық қызмет көрсету, Жабдықтарды жөндеу, қайта жаңарту және қалпына келтіру жөніндегі жұмыстарды ұйымдастыру және бақылау жөніндегі іс-шараларды жүргізеді.
  • Машиналар мен жабдықтарды дайындау және диагностикалау бойынша технологиялық және технологиялық құжаттаманы әзірлеу бойынша орындаушылар ұжымының жұмысын ұйымдастырады.
  • Технологиялық жабдықтарды, роботтандырылған Автоматты желілерді есептеу, жобалау, жаңғырту және пайдалану, жобалау, техникалық, конструкторлық және технологиялық құжаттаманы дайындау, олардың сараптамасы және жобалау шешімдерінің техникалық-экономикалық негіздемесі жөніндегі жұмыстарға қатысады.
  • Энергия үнемдейтін технологиялық машиналар мен тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің автоматты желілерін жобалау және енгізу кезінде ғылыми-техникалық ақпаратты, отандық және шетелдік тәжірибені пайдаланады.
  • Өз қарамағындағылардың тыныс-тіршілігінің қауіпсіздігін, технологиялық жабдықты пайдалану кезінде қауіпсіздік техникасы мен еңбекті қорғау қағидаларын сақтауды қамтамасыз етеді.
  • Экономикалық есептеулер негізінде ғылыми-техникалық және ұйымдастырушылық шешімдер қабылдайды, тамақ өндірісін құруға немесе қайта ұйымдастыруға қатысады.
Top