Өсімдік шикізатын өңдеу негіздері

  • Мақсаты - өсімдік шикізатын өңдеудің физика-химиялық тәсілдері, құралдары және жалпы принциптері туралы білімді қалыптастыру. Мазмұны: негізгі өндіріс процестерінің жіктелуі. Механикалық процестер. Өсімдік шикізатын қайта өңдеу өндірісінің физика-химиялық негіздері. Масса алмасу процестері. Өсімдік шикізатын өңдеу процестеріндегі химиялық өзгерістер. Өсімдік шикізатын өңдеудің биохимиялық және микробиологиялық негіздері. Шикізаттың қасиеттерін зерттеудің негізгі әдістері. Шикізат пен дайын өнімнің қасиеттерін зерттеудің физика-химиялық әдістері.
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 2
Top