Сүтті алғашқы өндеудің инновациялық технологиялары

  • Пән сүтті алғашқы өңдеудің негізгі және инновациялық технологияларын зерттеуге бағытталған. Сүттің сапасын анықтау әдістері, қазіргі жағдайда сүтті сақтау және тасымалдау, пастерлеу әдістері, сүтті қайта өңдеудің қалдықсыз технологиясы, барлық жанама өнімдерді (майсыз сүт, айран, Сарысу) сапалы өнімдерге қайта өңдеу, сүтті ветеринариялық-санитариялық сараптау, сүтті стандарттау және сертификаттау, сүтті қайта өңдеудегі экологиялық проблемалар қарастырылады.
  • Несиелер 8
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top