Биохимия негіздері

  • Пән биохимияның, медицинаның, тамақ өнеркәсібінің түбегейлі мәселелерін шешуде рөлін қарастырады. Курс ақуыз химиясын, ақуыздардың аминқышқыл құрамын, ақуыздардың құрылымдық ұйымдастырылуын, нуклеин қышқылдарының химиясын зерттейді. ДНҚ және РНҚ, көмірсулар, моносахаридтер, липидтер, витаминдер. Тірі организмде өтетін негізгі процестерді, биополимерлерді анықтау және сандық анықтау әдістерін, ағзадағы метаболизмді және метаболиттерді талдау тәсілдерін әзірлеуді зерттейді.
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top