Рационалды тамақтану негіздері

  • Пәннің мақсаты теңдестірілген тамақтану қағидаттарын, адам денсаулығы үшін әртүрлі тағамдық заттардың рөлін және рационды қалыптастыру әдістерін таныстыру. Білім алушылар жасына, жынысына және дене белсенділігіне байланысты тамақтанудың физикалық жай-күйіне, аурулардың алдын алуға және тамақтануды оңтайландыруға әсерін зерделейді. Пән дұрыс тамақтанудың теориялық және практикалық аспектілерін, оның адам денсаулығына әсерін береді, теңгерімді тамақтанудың негізгі қағидаттарын, организмдегі макро- және микроэлементтердің рөлін, диетаның әртүрлі түрлерін және оларды қолдану, халықтың әртүрлі топтары үшін тамақтануды жоспарлау әдістерін зерделейді
  • Несиелер 8
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 2
Top