Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Рационалды тамақтану негіздері
-
Пәннің мақсаты теңдестірілген тамақтану қағидаттарын, адам денсаулығы үшін әртүрлі тағамдық заттардың рөлін және рационды қалыптастыру әдістерін таныстыру. Білім алушылар жасына, жынысына және дене белсенділігіне байланысты тамақтанудың физикалық жай-күйіне, аурулардың алдын алуға және тамақтануды оңтайландыруға әсерін зерделейді. Пән дұрыс тамақтанудың теориялық және практикалық аспектілерін, оның адам денсаулығына әсерін береді, теңгерімді тамақтанудың негізгі қағидаттарын, организмдегі макро- және микроэлементтердің рөлін, диетаның әртүрлі түрлерін және оларды қолдану, халықтың әртүрлі топтары үшін тамақтануды жоспарлау әдістерін зерделейді
-
Образовательная программа 6B11126 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
-
Несиелер 8
-
Селективті тәртіп
-
Оқу жылы 2
-
Семестр 2