Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B11126 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі в Қазақ технология және бизнес университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Қонақүйлер мен мейрамханаларды басқаруда, сервисті, маркетингті және қонақжайлылық индустриясының басқа да өндірістік міндеттерін ұйымдастыруда теория мен практиканы білетін жоғары білікті мамандар даярлау.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 3 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
-
ҰБТ-дағы пәндер География және Шетел тілі
-
Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
-
Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Ойын-сауық индустриясы
Мейрамхана және қонақ үй бизнесіндегі маркетинг
Экономика, кәсіпкерлік, құқық және қаржылық сауаттылық модулі (экономика және кәсіпкерліктің негіздері, құқық негіздері және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет, қаржылық сауаттылық негіздері)
Сервистегі этикет пен мәдениет
Имидж бен іскерлік қарым-катынас
Қызмет саласындағы анимациялар
Мейманхана және мейрамхана менеджменті
Қонақжайлық индустриясы негіздері
Қонақжайлылық индустриясындағы консалтинг
Мейрамхана және мейманхана бизнесіндегі кәсіпкерлік қызмет негіздері
-
2 Оқу жылы
Мейрамхана бизнесі
Мейрамхана және мейманхана бизнесіндегі жабдықтар
МІҚБ-да сертификаттау және лицензиялау
Қонақжайлылық индустриясындағы брендинг
Мейрамханалардағы тамақтану мәдениеті
Қонақ үй кәсіпорындарының материалды-техникалық базасы
Іскерлік түрік тілі
Кәсіби бағытталған шетел тілі (түрік тілі)
Мейрамхана және мейманханада қызмет көрсету технологиясы
МІМБ инфрақұрылым
Бар ісі және эногастрономия
МІМБ сервисі және қызмет көрсету стандарттары
Қызметтер саласындағы салааралық коммуникация
Қонақ үй шаруашылығының экономикасы
Әлем халықтарының салт-дәстүрлері
Мейрамхана бизнесіндегі кәсіби тренингтер
Гастрономиялық туризм
Ұлттық тағамдар мен сусындар
Жасанды интеллектке кіріспе (Minor)
Әлеуметтік сала және туризмнің микроэкономикасы
Рационалды тамақтану негіздері
Қонақжайлылық индустриясындағы қытай тілі
-
3 Оқу жылы
Мейрамхана бизнесіндегі калькуляциялау негіздері
МІМБ-дегі бизнес-жоспарлау
Қызмет көрсету саласындағы статистика
Мейрамхана бизнесінің қауіпсіздігі
Номерлік қорды жабдықтау және басқару
МІМБ-дағы 1С кәсіпорындары
Жасанды нейрондық желілерді әзірлеу (Minor)
Қызмет көрсету саласындағы НR менеджмент
Сервистік индустрияның кадрлық әлеуеті
Мейрамхана бизнес кәсіпорындарында өндіріс пен қызмет көрсетуді ұйымдастыру
Мейрамхана ісіндегі тамақтану өнімдерін өндіру технологиясы
Мейрамхана және қонақ үй бизнесіндегі бухгалтерлік есеп және аудит
Тұрақты даму, экология және тіршілік қауіпсіздігі
Мейрамхана және қонақ үй бизнесіндегі баға және салық салу
Сервис саласындағы брондаудың және тапсырыс берудің электронды жүйелері
МІМБ-да талдау әдістері
Қызмет көрсету саласындағы ғылыми зерттеулердің негіздері
Объектілерді басқарудағы жасанды интеллект (Minor)
Ресми және дипломатиялық қабылдауларға қызмет көрсету
Қонақтарды қабылдау және орналастыру бөлімінің операциялық рәсімдері
Банкеттер мен қабылдауларды ұйымдастыру
Қызмет көрсету саласындағы тәуекелдер
Қызмет көрсету саласындағы логистика
Қонақжайлылықта көліктік қамтамасыз ету
Қонақ үй шаруашылығы
МІMБ құқықтық негіздері
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Қонақ үй клиенттерінің ағынын басқарады, ұсынылатын қызметтердің жоғары сапасын қамтамасыз етеді және қонақтардың дерекқорын жүргізеді
- Кәсіби қызметте ақпараттық жүйелермен және жасанды интеллект құралдарымен жұмыс істеу дағдыларын қолданады
- Кәсіпорындар қызметін калькуляциялауды және шикізатты технологиялық өңдеуді қоса алғанда, материалдық ресурстарға қажеттілікті есептейді
- Нарыққа маркетингтік зерттеулер жүргізе отырып және қонақжайлылық индустриясында брендтерді ілгерілетуді жүзеге асыра отырып, қызмет көрсету стандарттарының сақталуын бақылайды
- 1С білімін қолданады: жіктеу стандарттарын сақтап және қонақжайлылық индустриясы инфрақұрылымының ерекшеліктерін ескеріп, оңтайлы шешімдер қабылдау мақсатында шығындарды, пайданы және баға белгілеуді талдау үшін бухгалтерия
- Әлем халықтарының тамақтану түрлері мен дәстүрлерін жоспарлай отырып, кәсіпорынның гастрономиялық брендінің негіздерін пайдалана отырып іс-шаралар ұйымдастырады
- Тұрақты даму, қауіпсіздік және қоршаған ортаны қорғау қағидаттары талаптарының орындалуын, ғылыми-зерттеу дағдыларын қалыптастыруды қамтамасыз етеді
- Этика нормаларын және Қазақстан Республикасының сыбайлас жемқорлыққа қарсы заңнамасының талаптарын сақтай отырып, қонақжайлылық және туризм саласында негізделген кәсіби шешімдер қабылдау үшін экономика, құқық, кәсіпкерлік және қаржылық сауаттылық саласындағы білімді қолданады
- Тұлғааралық және мәдениетаралық ортада мәдени ерекшеліктер мен дәстүрлерді ескере отырып, әртүрлі коммуникативті контекстерде шет тілін пайдалана отырып, кәсіби өзара іс-қимылды жүзеге асырады
- Қонақ үй кәсіпорындарында тәуекел-менеджмент құралдарын қолдана отырып, қызмет көрсету процестерін оңтайландыра отырып, қонақтарды брондау және тіркеу бөлімінің жұмысын жоспарлайды