Профилактикалық медицина

  • Курсты оқу барысында студент төмендегідей білімдерді меңгереді: Мақсаты - ауаның, су факторының, топырақтың, инфекциялық және инфекциялық емес табиғат ауруларының пайда болуы мен таралуындағы тамақтанудың гигиеналық маңызын, балалар мен жасөспірімдердің қалыпты дамуын, дұрыс тамақтануын және денсаулығының жоғары деңгейін қамтамасыз ету негіздерін түсіндіру. Емдеу-алдын алу мекемелерін орналастыруға, жоспарлауға, жабдықтауға және көркейтуге қойылатын гигиеналық талаптарды сипаттау. Ауруханаішілік инфекциялардың алдын алу бойынша іс-шараларды әзірлеу. Кәсіптік патологияның, өндірістік жарақаттанудың алдын алу және жалпы аурушаңдықты төмендету бойынша іс-шараларды әзірлеу. Пәнді оқу нәтижесінде студенттер төмендегі мәселелерді қарастырады: -Жұқпалы және жұқпалы емес табиғат ауруларының пайда болуы мен таралуында ауаның, су факторының, топырақтың, тамақтанудың гигиеналық маңызын түсіндіру. -Жеке және ұжымдық рационалды тамақтануды және медициналық бақылауды ұйымдастырудың гигиеналық негіздерін түсіндіру. - Балалар мен жасөспірімдер денсаулығының қалыпты дамуы мен жоғары деңгейін қамтамасыз етудің гигиеналық негіздерін түсіндіру және бағалау. -Ең көп таралған зиянды өндірістік факторлардың гигиеналық сипаттамасын түсіндіру. Кәсіби патологияның, өндірістік жарақаттанудың алдын алу және өндірістегі жалпы аурушаңдықты төмендету бойынша іс-шараларды әзірлеу. -Емдеу-алдын алу мекемелерін орналастыруға, жоспарлауға, жабдықтауға және абаттандыруға қойылатын гигиеналық талаптарды сипаттау. Ауруханаішілік инфекциялардың алдын алу бойынша іс-шараларды әзірлеу. -Жеке гигиена және салауатты өмір салты негіздерін, санитарлық-ағарту жұмыстарын жүргізудің әдістері мен формаларын түсіндіру. -Адам ағзасына физикалық қасиеттердің, табиғи химиялық және биологиялық құрамның, атмосфералық ауаның ластануының, ауа райының және климаттық жағдайлардың әсеріне байланысты аурулардың алдын алу бойынша іс-шараларды әзірлеу.
  • Образовательная программа 6B10103 Жалпы медицина
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 6
Top