Жаңа білім беру бағдарламасы

6B11116 Мейрамхана және қонақ үй бизнесі в Қазақ еңбек және әлеуметтік қатынастар Академиясы

  • Қонақжайлылық индустриясының негіздері
    Несиелер: 4

    Бұл курста қонақ үй бизнесі мен мейрамхана бизнесінің құрылуы мен дамуының негізгі кезеңдері, оның әлемнің әртүрлі елдеріндегі даму ерекшеліктері, қазіргі даму жағдайы және қонақ үй қызметтері мен мейрамхана бизнесі дамуының перспективалары көрсетілген.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • МІҚҮБ-дегі аудит
    Несиелер: 3

    Бұл курс материалдық шығындарды болдырмай, мекемеде жұмысты және аудит қалай дұрыс ұйымдастыруға, есептен шығару кезінде қандай нормативтік құжаттарды пайдалануға, өнімдерді, тауарларды, қонақ үй аксессуарларын сатып алуды қалай жүзеге асыруға, шикізат, тауарлар қозғалысын қалай рәсімдеуге, материалдық-техникалық есептерді жасауға үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Шетел тілі мамандығы (түрік тілі)
    Несиелер: 4

    Оқыту бағдарламасы Жеке тұлғаға бағытталған, коммуникативтік-когнитивті, әлеуметтік-мәдени және шет (түрік) тілін оқытуға іс-әрекет тәсілін жүзеге асыруға бағытталған. Білім алушыларда шет тілді коммуникативтік құзыреттілікті қалыптастыруға кешенді көзқарасты сақтай отырып, бұл кезеңде лингвистикалық құзыреттілікті, атап айтқанда лексикалық және грамматикалық құзыреттілікті дамытуға ерекше көңіл бөлінеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Шетел тілі мамандығы (қытай тілі)
    Несиелер: 4

    "Мамандандырудың шет тілі": студентті оқу бағдарламасында қарастырылған шектеулі сағат саны шеңберінде тілдік білімнің белгілі бір көлеміне оқыту, сонымен қатар кәсіби, этномәдени және жалпыадамзаттық сипаттағы білімдер мен ақпаратқа бір мезгілде ие болады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Мейрамхана ісін ұйымдастыру
    Несиелер: 3

    «Мейрамхана ісін ұйымдастыру» пәнін оқытудың мақсаты студенттердің мейрамхана кешендерін ұйымдастыру және басқару, қазіргі заманғы жағдайда туризм мен мейрамхана бизнесі біртұтас кешен, экономиканың қарқынды дамып келе жатқан және тиімді бағыттарының бірі екендігіне бағытталған дүниетанымын қалыптастыру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Мейрамхана және қонақ үй бизнесі бойынша есеп
    Несиелер: 3

    "Мейрамхана және қонақ үй бизнесіндегі бухгалтерлік есеп" пәні МІ және ҚБ саласындағы қазіргі заманғы ұйымдардың қызмет ету жағдайларына қолданылатын бухгалтерлік есептің теориялық және практикалық негіздерін оқытуды қамтамасыз етуге арналған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Шетел тілі мамандығы (қытай тілі A1)
    Несиелер: 5

    Бұл пәнде қытай тілінің негіздері зерттеледі, қытай грамматикасының терең зерттелуі жалғасады, сөйлеу дағдыларын дамытуға назар аударылады, жаңа лексикалық бірліктер енгізіледі. Оқуды аяқтағаннан кейін, студенттер жалпы тақырыптар бойынша әңгімелесуді қолдана алады (танысу, өздері туралы, отбасы, жұмыс және т.б. туралы әңгіме), кішігірім хабарлама жасайды, иероглифтерді қолданып мәтінді жазады және оны жазады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Бизнес ағылшын тілі
    Несиелер: 5

    "Ағылшын бизнесі" курсы кәсіби міндеттерді жүзеге асыру, іскерлік кездесулер, келіссөздер, халықаралық іскерлік салада презентациялар жүргізу үшін қажетті деңгейде коммуникативтік дағдыларды дамытуға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Кәсіби-бағдарланған шет тілі
    Несиелер: 3

    Кәсіби бағдарланған шет тілі студенттерді даярлау бағытын ескере отырып ,тіл үйретудің заманауи ағымдағы үрдістері мен талаптарын қарастырады.Ол жерде оқытудың мақсаты мен міндеттері, академиялық және кәсіби қарым-қатынаста шет тілдерін сөйлеу қызметін жүзеге асыру дағдылары, осы дағдыларды жүзеге асыру жағдайларын сипаттау, академиялық және кәсіби сөйлеуге тән негізгі тілдік материалдар ескерілген.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Мейрамхана қызметін ұйымдастыру
    Несиелер: 4

    Бұл курс қызмет көрсету әрекеті туралы білім жүйесін береді, студенттерді мейрамханадағы қызмет көрсету әрекетінің теориясы мен тәжірибесінің неғұрлым негізгі түсініктері мен мәселелері шеңберіне енгізеді. Олардың практикалық жұмысына қажетті мейрамхананың жұмысын ұйымдастыру және қызмет көрсету үдерісі туралы білім береді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Кәсіби қазақ (орыс) тілі
    Несиелер: 3

    «Кәсіби қазақ тілі» - коммуникативтік-дискурстық аспектіде қазақ тілі мазмұнын, кәсіп пен мамандықтың негізін, іскерлік қарым-қатынас мәдениетін, зияткерлік, әлеуметтік және кәсіптік қасиеттерін қамтитын пәнаралық білім саласы болып табылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясы және туризмде жарнаманың ерекшеліктері
    Несиелер: 3

    Курс жалпылай және атап айтқанда, туризм мен қонақжайлылық саласындағыжарнама мен маркетингтік коммуникациялардың шетелдік және отандық озық тәжірибесін жинақтауға негізделген. Курс туризм және қонақжайлылық индустриясындағы жарнамалық қызметтің кәсіби міндеттерін шешу үшін теориялық білімдер мен практикалық дағдылардың қалдық көлеміне толы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Бизнес қытай тілі
    Несиелер: 5

    Бұл курс сыртқы сауда және заң тақырыптарын қытай тілінде кәсіби оқуды, іскерлік стильдің терминдері мен этикетімен танысуды, сондай-ақ үлгі бойынша келісімшарт жасауды көздейді. Пәнді оқу барысында студент қытай тілінің ресми-іскерлік стилімен, оның ерекшеліктерімен, тарихымен және қолданылу салаларымен танысады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Шетел тілі мамандығы (түрік тілі A1 )- I
    Несиелер: 5

    Пән білім алушының күнделікті сөйлеу сөздерін түсінуге, қолдануға және қарапайым сөздерді құруға қабілеттілігін қалыптастырады. Студент өзін таныстыра алады және өзгелерді таныстыра алады, сұхбаттасушыға оның жеке басы туралы деректерге қатысты сұрақтар қоюы және ұқсас сұрақтарға жауап беруі мүмкін.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Іскерлік құқық (мемлекеттік тілде)
    Несиелер: 5

    Пән мемлекет пен қоғамның мүдделерін қамтамасыз ету мақсатында іскерлік қатынастарды және олармен тығыз байланысты өзге қатынастарды, соның ішінде коммерциялық емес қатынастарды, сондай-ақ экономиканы мемлекеттік реттеу қатынастарын реттейтін құқықтық нормалардың жиынтығын қарастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Туризм және қонақжайлық индустриясындағы жарнама және ақпараттық қызмет
    Несиелер: 3

    Курс бағдарламасы студенттерге туризм және қонақжайлылық саласындағы жарнамалық қызметтің мәнін терең түсінуге, кәсіби дағдыларды дамытуға және алған білімдерін пайдалана отырып, жарнама саласындағы бірегей тиімді шешімдерді табуға мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Халықаралық қонақжайлылық индустриясы
    Несиелер: 5

    Бұл курсты меңгеру әлемдік қонақжайлылық индустриясы саласында заманауи маманның дағдысын, базалық кәсіби құзыреттілігін қалыптастыруға ��үмкіндік береді; практикалық қызметте әлемдік қонақжайлылық индустриясының даму үрдістерін қолдану бойынша теориялық білімді практикада қолдануға мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қонақ үй және мейрамхана бизнесінде маркетингтік саясат
    Несиелер: 5

    Бұл "Қонақ үй-мейрамхана бизнесіндегі маркетингтік саясат" курсы білім алушыларды маркетингтің теориялық ережелерін және қонақ үйлер мен мейрамханалар маркетингінде олардың пайда болу ерекшеліктерін білумен, қонақжайлылық индустриясында оларды практикалық қолдану дағдыларымен қамтамасыз етеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қонақ үй кәсіпорындарының экономикасы
    Несиелер: 4

    "Қонақжайлылық мекеме экономикасы" пәні студенттерде салалық өндірістің экономикалық негіздері және мекеме экономикасы туралы теориялық білімді; салалық сипаттағы экономика туралы түсініктерді; олардың қызметі барысында туындайтын экономикалық міндеттерді шешу іскерлігі мен дағдыларын қалыптастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Шетел тілі мамандығы (түрік тілі B2)- I
    Несиелер: 5

    Курс студенттерге нақты және дерексіз тақырыптар бойынша күрделі мәтіндердің жалпы мазмұнын түсінуге; өз саласындағы кәсіптік әңгімелердің мазмұнын ұғынуға; кәдімгі әңгімелесу барысында кез-келген тарап үшін байланыс процесін жүктемеу үшін өздігінен және жеткілікті түрде еркін сөйлеуге; әр түрлі мәселелер бойынша пікірін білдіруге бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мейрамханалар мен қонақ үйлердегі қызмет көрсету технологиясы
    Несиелер: 4

    Бұл пән мейрамхана және қонақ үй шаруашылығының қызмет ету ерекшеліктері, оның ішінде, мейрамханалар мен қонақ үйлердің жіктелуі, өндірістік үй-жайлардың және олардың жабдықтарының сипаттамасы, сондай-ақ мейрамхана және қонақ үй шаруашылығының инженерлік-техникалық жабдықтары мәселелерін ашады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Шетел тілі мамандығы (қытай тілі A2)- I
    Несиелер: 5

    Пән оқу, сөйлеу, жазу және тыңдау дағдыларын дамытуды жалғастыруда. Жақсартылған әңгіме сөздіктерін және коммуникативтік клишелерді таныстыру сөйлеуді табиғи етуге көмектеседі. Студенттер деңгейдің соңында контекстте әртүрлі тақырыптардағы түпнұсқа мәтіндерді түсініп, олардың жоспарлары туралы әңгімелейді, өз пікірін айтуға, сондай-ақ зерттелетін тілдегі елде болу кезінде көптеген мүмкін жағдайларға бейімделе алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мейрамхана және қонақ үй бизнесі
    Несиелер: 5

    Бұл курс студенттерді қонақ үй және мейрамхана қызметі саласындағы маркетингтік стратегияны әзірлеудің ғылыми негіздерімен; қызмет көрсету саласындағы маркетингтік саясатты қалыптастыру ұстанымдары және шарттарымен, тұтынушыларға әсер етудің маркетингтік құралдарын қолдану әдістемесімен, мақсатты нарықты зерттеу мүмкіндіктерімен таныстырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қонақ үй және мейрамхана бизнесіндегі қызмет көрсету технологиялары мен стандарттары
    Несиелер: 4

    Бұл курс студенттерге басқару практикасын қонақ үйлер мен мейрамханаларды басқару ұстанымдары мен әдістеріне негізделген нарықтық аспектілерді енгізуге мүмкіндік беретін білім береді; әртүрлі меншік түріндегі мейрамханаларды қонақ үйлерді басқару жүйесінің бөлімшелері мен қызметтерінің қызметін талдауға үйретеді; қонақ үй және мейрамхана бизнесіндегі қызмет көрсету стандарттарын сақтауға үйретеді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Шығындарды есепке алу
    Несиелер: 5

    Бұл курсты оқып үйренудің мақсаты - қонақжайлылық секторында шығындарды есепке алуды, есептеуді және бюджетті құруды ұйымдастырудың практикалық дағдыларын қолдана отырып, теориялық, әдіснамалық білімдерін тереңдету, экономиканың осы салаларында өндіріс, жұмыс, қызмет көрсету шығындарының нормативті, жоспарлы және есептік құнын қалыптастырудың ерекшеліктерін толығырақ ашу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • МІҚҮБ-гі кәсіпкерліктің негіздері
    Несиелер: 5

    Тәртіп МҚҮБ -да экономикалық сипаттағы және кәсіпкерлік мазмұнын, МҚҮБ -дегі кәсіпкерлік тәуекелдіктерді, кәсіпкерлік орта, кәсіпкерлік этика және кәсіпкерлік мәдениеті, МҚҮБ -да кәсіпкерлікті мемлекеттік емес қолдау формалары, кәсіпкерлік қызметтің ұйымдастырушылық-құқықтық формалары, МҚҮБ -да бизнес-жоспарлау, қаржылық және инвестициялық қызмет , іскерлік белсенділіктің тиімділігін бағалау

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Шетел тілі мамандығы (түрік тілі) III
    Несиелер: 5

    Оқыту бағдарламасы Жеке тұлғаға бағытталған, коммуникативтік-когнитивті, әлеуметтік-мәдени және шет (түрік) тілін оқытуға іс-әрекет тәсілін жүзеге асыруға бағытталған. Білім алушыларда шет тілді коммуникативтік құзыреттілікті қалыптастыруға кешенді көзқарасты сақтай отырып, бұл кезеңде лингвистикалық құзыреттілікті, атап айтқанда лексикалық және грамматикалық құзыреттілікті дамытуға ерекше көңіл бөлінеді. Бұл ретте шет тілін оқыту жалпы және ерекше білім мен іскерлікті жандандыруға мүмкіндік беретін өзара байланысты бірыңғай процесс ретінде қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Шетел тілі мамандығы (қытай тілі) III
    Несиелер: 5

    "Мамандандырудың шет тілі": студентті оқу бағдарламасында қарастырылған шектеулі сағат саны шеңберінде тілдік білімнің белгілі бір көлеміне оқыту, сонымен қатар кәсіби, этномәдени және жалпыадамзаттық сипаттағы білімдер мен ақпаратқа бір мезгілде ие болады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамханалар мен қонақ үйлердегі сапаны басқару
    Несиелер: 5

    Бұл курс мейрамханалар мен отельдерде сапаны басқаруды үйретеді, қонақ үй мекемесінде қызмет көрсетуді ұйымдастыруды және ұсынуды бақылайтын басқару жүйелерінің болуын болжайды. Қызметкерлерді іріктеу және оны оқыту жүйесіне үлкен мән беріледі, өйткені қызметкерлер құзыреті қызмет сапасын басқару үшін үлкен маңызға ие.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық терминологиясы (ағылш. Professional Terminology)
    Несиелер: 5

    Мақсаты студенттерге қонақжайлылықтың кәсіби терминологиясы туралы жалпы түсінік беру, студенттерді жаһандық қонақжайлылық индустриясында қолданылатын негізгі ұғымдармен таныстыру, әлемдік қонақжайлылық индустриясының терминологиясын кәсіпорын менеджерлерінің практикалық қызметінде қонақүйлер мен туристік кешендердегі жұмыс тәжірибесіне сүйене отырып қолдану тәжірибесін қолдану дағдыларын қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Кірістер мен шығыстарды басқару
    Несиелер: 5

    «Кірістер мен шығыстарды басқару» курсы қонақ үй мен мейрамхана бизнесіндегі кірісті басқару тәжірибесіне шолу жасайды және келесі аспектілерді қарастырады. Табысты басқару және қонақ үй шығындары туралы түсінік. Пайданы өлшеу RevPar. Табысты жоспарлау процесін басқару. Баға менеджменті - BestFlexibleRate, тарифтік желіні қалыптастыру. Тарифтік жоспарларды енгізу. Баға стратегиясының тиімділігін бақылау. Ерекше жағдайларға арналған баға саясаты.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақ үй және мейрамхана менеджменті
    Несиелер: 5

    Бұл курс басқару туралы білім кешенін қалыптастырады,басқару қызметінің алуан түрлерін жүзеге асырудың, басқару жүйелерін талдау мен жобалаудың нақты дағдыларын қалыптастырады. Мейрамхана мен қонақ үйді тиімді басқарудың шетелдік тәжірибесін жинақтайтын материалдар, соның ішінде желілік қонақ үйлерді басқарудың қазіргі заманғы үлгілері, клиенттерге қызмет көрсету технологиялары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • F&B менеджменті (ағылшын тілінде)
    Несиелер: 5

    «F&B менеджменті» курсында (ағылшын тілінде) Табысты мейрамхана, бар немесе басқа тамақтандыру объектілерін басқару үшін қажетті негізгі тұжырымдамаларды, стратегияларды және практикалық дағдыларды талқылайды. Сондай-ақ бизнестің осы түріндегі қаржылық басқару және негізгі операциялық функциялар

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Сандық экономикадағы клиенттерге бағытталануы.
    Несиелер: 5

    «Цифрлық экономикаға тұтынушылардың назарын аудару» пәні бәсекелестік артықшылық ретінде сапа, тұтынушылар назарының теориялық негіздерін зерттейді. Сапа және қанағаттану модельдері. Цифрлық экономика жағдайында бизнесті басқаруға және қатынастарды маркетингке бағытталған клиенттік тәсіл. Жарнамалау: іздеу жүйесін оңтайландыру, контекстік және баннерлік жарнама.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Кадр саясаты
    Несиелер: 5

    «Кәсіпорынның кадрлық саясаты» пәнін меңгерудің мақсаты - кадр саясаты саласындағы теориялық және практикалық білім алу. Қазіргі менеджмент тұрғысынан адам ресурстарын пайдалануды жетілдіру экономикалық қызметтің тиімділігін арттырудың негізгі резерві болып саналады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Шетел тілі мамандығы (түрік тілі C1)- I
    Несиелер: 5

    Курс білім алушылардың келесідей дағдыларын қалыптастырады: өте күрделі мәтіндердің мазмұнын түсіну, сондай-ақ оларда жасырын сөздің контекстік мәнін алу; әлеуметтік және кәсіби салалардағы, оқу үрдісінде және кәсіптік оқытуда тілді икемді және өнімді пайдалану; әртүрлі мәселелер бойынша және әртүрлі жағдайларда өз пікірлерін нақты және егжей-тегжейлі айқындау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақ үй менеджменті
    Несиелер: 3

    «Қонақ үй менеджменті» пәнінің объектісі қонақүйлерді басқару процестері болып табылады. «Қонақ үй бизнесін басқару» пәнінің пәні қонақ үй қызметін ұсыну процесін болжау, жоспарлау және ұйымдастыру, заманауи қызметкерлерді ынталандыру жүйелерін құру және енгізу, қызметті бақылау және аудит қонақ үй бизнесі тиімділігінің өсу факторы ретінде біріктірілген іс-әрекетті қамтамасыз етудің теориялық және практикалық мәселелері болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық индустриясында жылжыту және сату
    Несиелер: 3

    «Қонақжайлылық индустриясындағы жылжыту және сату» пәнінің мақсаты - қонақ үй қызметін жылжыту және сату жүйесін құру және жұмыс істеу негіздерін түсіну, ішкі және халықаралық нарықтарда қонақ үй қызметін сатудың әдістері мен тәсілдерін, жарнаманы, іс-шараларды, қоғамдық қатынастар мен жариялылықты қалай ұйымдастыруға және өткізуге болатындығын білу. қонақ үй индустриясы

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қызметтерді басқару
    Несиелер: 5

    Басқару мәселелерін қарастыру мамандар даярлауда шешуші мәнге ие болады. Сервистік ұйымдарда, халыққа кең ауқымды қызметтерді ұсынатын шағын кәсіпорындарда және бірқатар әлеуметтік маңызды қызметтерді ұсынатын ұйымдарда басқару функцияларын қарастырудың маңызы зор.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Сапаны бақылау
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты - сапаны қамтамасыз етудің теориялық негіздері саласындағы білім алу, өнім сапасын басқарудағы отандық және шетелдік тәжірибемен танысу, сапа менеджменті жүйелерін, олардың жұмыс істеуі мен дамуына әсер ететін факторларды, сондай-ақ осындай жүйелердің қызметін бағалау мен бақылау көрсеткіштерін зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Шетел тілі мамандығы (қытай тілі B2)- I
    Несиелер: 5

    Пәндерді зерттеуге сәйкес, сөздік қоры 1500 лексикалық бірлікті және 1100 цифрлық таңбаны арттырады. Біліктілікті арттыру жалғасады. Тыңдаушылар орташа қиындықтардың бейімделмеген мәтіндерін оқи алады. Сөйлеу жылдамырақ қарқын алады, мәлімдемелер егжей-тегжейлі болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Vivision менеджерлерінің алдыңғы офисі мен бөлмелері
    Несиелер: 4

    «Алдыңғы офис пен бөлмелерді басқару» курсы қонақ үй индустриясындағы инновациялық технологияларды, әсіресе әртүрлі санаттағы қонақтарды, оның ішінде туристік және корпоративті топтарды қабылдау, тіркеу және орналастыру, шетелдік қонақтарды тіркеу және орналастыру ережелері, нормативтік құжаттаманың мысалдарын қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Бәсекеге қабілетті артықшылық механизмдерін құру
    Несиелер: 3

    Бұл курс бәсекелестік артықшылықтарды құру шарттарын және оларды жүзеге асыру тәсілдерін, бәсекеге қабілеттілікті тиімді басқару факторы ретінде бәсекелестік артықшылықтарды анықтаудың жан-жақты тәсілдерін талдауды, бәсекелестік стратегияларды әзірлеу үшін әртүрлі теориялық тәсілдерді қолдану мүмкіндігін, мекемелердің ресурстық тұжырымдамасының критерийлерін, мекеменің бәсекеге қабілеттілігінің көздерін, мекеменің бәсекеге қабілеттілігін басқару мәселелерін және оларды шешу тәсілдерін, бәсекеге қабілеттілікті басқару тәсілдерін зерделейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Тұтынушының мінез-құлқы
    Несиелер: 5

    «Тұтынушының мінез-құлқы» пәнін игерудің мақсаты - студенттердің тұтынушылардың әртүрлі мінездемелерін және олардың мінез-құлқын зерттеу үшін теориялық және практикалық білімдерін дамыту.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қызмет көрсету саласындағы адам ресурстарын басқару
    Несиелер: 3

    Бұл курс білім алушылар бойына қызметкерлерді басқару және оның дамуы бойынша теориялық және әдіснамалық білімді қалыптаст��рады; білім алушылар персоналды басқару технологияларын әзірлеу және қолдану әрі оның дамуы бойынша білім және практикалық дағдыларды меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қызмет көрсету саласындағы логистика
    Несиелер: 4

    Бұл курс білім алушыларда материалдық және оларға ілеспелі ақпараттық, қаржылық және басқа да ағымдарды басқару, мекеменің құрылымдық бөлімшелері мен олардың серіктестерінің интеграцияланған өзара іс-қимылын ұйымдастыру саласында, ресурстардың оңтайлы шығындарымен бизнестің корпоративтік мақсатына қол жеткізетін білімді қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Еңбек ресурстарын басқару
    Несиелер: 3

    Бұл курс еңбек ресурстарын басқарудың мемлекеттік саясатын қалыптастыру және жүзеге асыру саласында негізгі теориялық білім мен практикалық дағдыларды береді. Еңбек ресурстарының қалыптасуын, еңбек әлеуетін, оның негізгі компоненттерін, еңбек ресурстарын басқару жүйесін зерделейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Әлеуметтік-психологиялық тренинг
    Несиелер: 3

    "Әлеуметтік-психологиялық тренинг" пәні студенттерді әлеуметтік-психологиялық тренинг негіздерінің теориялық және эмпирикалық материалымен таныстырады; тренингте топ дамуының негізгі кезеңдерін, тренингтік топтардың жіктелуі мен негізгі түрлерін, қарым-қатынас феномендерін өз бетінше талдауын, күнделікті және экстремалды қарым-қатынас жағдайында бағдарлай білуін, орындалатын қызметтің тиімділігі мен өнімділігін арттыруды таныстырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақ үй және мейрамхана қызметтерінің сапасын басқару
    Несиелер: 5

    Бұл курс білім алушыларды қонақ үй қызметі мен мейрамхана бизнесінде зерттелетін мекеменің қызмет сапасын алдын ала бағалайтын сапа жүйесімен таныстырады. Қонақ үй және мейрамхана бизнесіндегі қызмет сапасын ажырата білу керек, өйткені қызмет ерекшеліктерінің өнімнен айырмашылығы өндіріс пен тұтынудың үзілмегендігінде, сапа өзгергіштігі және сақтауға қабілетсіздігінде.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • «Фиделио» қонақ үйді автоматтандыру жүйесі
    Несиелер: 5

    Пәнді оқудың мақсаты студенттердің кәсіби қызметте компьютерлік техниканы және арнайы бағдарламалық жасақтаманы қолданудың теориялық білімі мен практикалық дағдыларын меңгеруі болып табылады. Fidelio бағдарламасы мейрамхана немесе мейрамханалар желісін жедел басқаруды қамтамасыз етеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Шетел тілі мамандығы (қытай тілі) IV
    Несиелер: 5

    "Мамандандырудың шет тілі": студентті оқу бағдарламасында қарастырылған шектеулі сағат саны шеңберінде тілдік білімнің белгілі бір көлеміне оқыту, сонымен қатар кәсіби, этномәдени және жалпыадамзаттық сипаттағы білімдер мен ақпаратқа бір мезгілде ие болады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Тамақтану және сусындарды басқару (ағылшынша R-Keeper)
    Несиелер: 5

    Пәннің негізгі мақсаты студенттердің арнайы тамақтандыру кәсіпорындарына арналған аппараттық-бағдарламалық кешенді қолданудың теориялық білімі мен практикалық дағдыларын меңгеруі, болашақ мамандарды негізгі теориялық білімі мен практикада өз ісін басқару және бақылау, сатылымды ұлғайту және қызмет көрсету деңгейін жоғарылату саласында қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мейманхана мен мейрамхана дизайнын басқару
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты - студенттердің дизайн және корпоративтік сәйкестілік ерекшеліктерін және олардың қонақ үй кәсіпорнының бәсекеге қабілеттілігіндегі рөлін меңгеруі, сонымен қатар қонақжайлылық индустриясының ел экономикасындағы өсіп келе жатқан рөлін түсіну.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мейрамхана және қонақ үй инфрақұрылымы
    Несиелер: 5

    "Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесінің инфрақұрылымы" пәні мейрамхана ісі және қонақүй бизнесі инфрақұрылымының экономикалық мәні мен құрамын, инфрақұрылымды жіктеу критерилерін, МІ және ҚБ инфрақұрылымдық кешенінің еңбек өнімі мен сервистік мекеме қызметінің ерекшелігін, оның мәні мен қызметін оқытады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мейрамхана және қонақ үй қызметтері мәдениеті
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты - құрылымдық нысанда қызмет көрсету мәдениеті мазмұны мен нормаларын ашу, тиісті саладағы іскерлік қатынастар мәдениеті бойынша ұсыныстар беру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақ үй және мейрамхана бизнесіндегі жобаларды басқару
    Несиелер: 5

    Бұл пәнді меңгеру студенттердің мейрамхана кешендерін ұйымдастырумен және басқарумен байланысты білім алуын, заманауи жағдайда туризм және мейрамхана бизнесі экономиканың қарқынды дамып келе жатқан және табысты салаларының бірі болып табылатындығына бағытталған дүниетанымды қалыптастыруды қамтамасыз етеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Шетел тілі мамандығы (түрік тілі) IV
    Несиелер: 5

    Оқыту бағдарламасы Жеке тұлғаға бағытталған, коммуникативтік-когнитивті, әлеуметтік-мәдени және шет (түрік) тілін оқытуға іс-әрекет тәсілін жүзеге асыруға бағытталған. Білім алушыларда шет тілді коммуникативтік құзыреттілікті қалыптастыруға кешенді көзқарасты сақтай отырып, бұл кезеңде лингвистикалық құзыреттілікті, атап айтқанда лексикалық және грамматикалық құзыреттілікті дамытуға ерекше көңіл бөлінеді. Бұл ретте шет тілін оқыту жалпы және ерекше білім мен іскерлікті жандандыруға мүмкіндік беретін өзара байланысты бірыңғай процесс ретінде қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мейрамхана бизнесіндегі тамақ өнімдерінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Курс технологиялық үдерістерді жетілдіру бойынша іс-шараларды әзірлеуді, мейрамхана ісінде тамақ өнімдерін өндірудің технология��ық үдерісін ұйымдастыруға және жүзеге асыруға дайындығын қалыптастырады. Пән қоғамдық тамақтану өнімдері технологияларының даму тенденциялары мен басымдылықтары, азық-түлік өнімдерін өңдеу мен сақтаудың заманауи технологиялары саласындағы білімді және оларды пайдалануда тиісті дағдылар мен біліктерді қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Қазақстандағы мейрамхана бизнесі
    Несиелер: 3

    Бұл курсты меңгеру әлемдік қонақжайлылық индустриясы саласында заманауи маманның дағдысын, базалық кәсіби құзыреттілігін қалыптастыруға мүмкіндік береді; практикалық қызметте отандық қонақжайлылық индустриясының даму үрдістерін қолдану бойынша теориялық білімді практикада қолдануға мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Батыс Еуропа азық-түлік мәдениетінің дәстүрлері мен ерекшеліктері
    Несиелер: 5

    Бұл курс студенттердің тамақ дайындаудың теориялық және практикалық негіздеріне, гастрономиялық әдеттерді ��алыптастыруына, Батыс Еуропа елдерінің ұлттық асүйінетән ерекшеліктері мен қызығушылығын қалыптастыруға қатысты мәселелерді меңгеруіне көмектеседі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Іс-шараларды ұйымдастыру және басқару
    Несиелер: 5

    «Бұқаралық және ойын-сауық іс-шараларын ұйымдастыру және өткізу технологиясы» курсының мақсаты студенттердің мәдени және бос уақытын оның табиғаты мен әр түрлі көріністері, нысандары мен түрлерін дамыту, жалпы қоғамның дамуына байланысты, әлеуметтік және мәдени қызмет көрсету кәсіпорындарында экономика және менеджмент саласында кең мамандар даярлау болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Әлем халықтарының азық-түлік мәдениетінің дәстүрлері мен ерекшеліктері
    Несиелер: 5

    Бұл курс студенттердің тамақ дайындаудың теориялық және практикалық негіздеріне, гастрономиялық әдетт��рге, әлемнің әр түрлі халықтарының ұлттық асүйінетән ерекшеліктері мен қызығушылығын қалыптастыруға қатысты мәселелерді меңгеруіне көмектеседі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Азық-түлік кәсіпорындарының технологиясы мен өндірісін ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Бұл курс студенттерді аспаздық өнімдер өндірісін ұйымдастырудың заманауи, озық әдістері мен нысандары, сонымен қатар мейрамханалық бизнес мекемелерінің әр түрлі үлгілерінде тұтынушыларға қызмет көрсету саласында теориялық білім мен практикалық дағдыларды игеру негізінде бакалавр қызметінің практикасына өтуге дайындайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Event- менеджмент
    Несиелер: 5

    «Оқиғаларды басқару» пәнін меңгерудің міндеттері: - студенттерді қонақжайлылық саласындағы іс-шараларды басқаруға байланысты негізгі теориялық және практикалық білімдерін қалыптастыру; - қонақжайлылық индустриясы үшін іс-шараларды ұйымдастырудың заманауи құралдарын қолдану бойынша білім мен дағдыларды қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Қонақ үйде қызмет көрсетуді ұйымдастыру
    Несиелер: 3

    "Қонақ үй қызмет көрсету ісін ұйымдастыру" пәні студенттерге қонақ үй бизнесін ұйымдастыру технологиясы және туристерге қызмет көрсетумен айналысатын қонақ үйлердің ерекшеліктері туралы білімдерін қалыптастырады. Туризм жүйесіндегі қонақ үй шаруашылығының орны мен рөлін анықтайды, қонақ үйлердің негізгі санаттарымен таныстырады, Қазақстандағы қонақ үй бизнесі негізгі даму ағымдарын білдіреді.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Код ON2

    Тұтынушылардың әртүрлі санаттарының сұраныстарын есепке ала отырып, даяшылар, бармендер жұмыс орнын ұйымдастырып, қызметтер көрсетуге қабілетті; үдемелі нысандар мен қызмет көрсету әдістерін қолданады. Қонақ үй және мейрамхана бизнесі саласында өз білімін пайдалану дағдысы бар. Қызмет көрсетудің теориясы мен тәжірибесін зерделеу процесінде қажетті ақпаратты іздестіруді ұйымдастыруға қабілетті.

  • Код ON9

    Мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарының маркетингтік мүмкіндіктерін бағалауға, кәсіпорынның маркетингтік ортасын, өнімін және баға саясатын талдауға қабілетті. Қызмет көрсетушінің маркетинг және жарнамалық қызметінің негізгі бағыттарын меңгерген.

  • Код ON4

    Мейрамхана мен қонақ үй инфрақұрылымының қалыптасу жағдайын талдайды. Қауіпсіздік қызметкерлерін кәсіби даярлауға арналған нормалар мен талаптарды, қонақтардың өмірі, денсаулығы мен жеке мүліктері, қонақ үй индустриясын ұйымдастыру принциптерін қамтамасыз ету бойынша бірқатар шаралар сипаттамаларын, қонақүй құрылымын, қонақ үйді орналастыру құралдарына қойылатын талаптарын, демалыс орындарында қонақ үй қызметтерінің ерекшеліктерін біледі.

  • Код ON11

    Тапсырыс берушінің тілінде сервис тақырыбы бойынша байланысуға мүмкіндігі бар. Іс-шараларды өткізу, аудитория алдында сөз сөйлеу, оның ішінде. презентацияны пайдалана отырып, келушілерді сауатты қабылдау және телефонмен сөйлесу. Қызмет көрсету секторын жоспарлау және болжамдау барысында дәстүрлі де, заманауи да жолмен жұмыс жүргізу әдістерін меңгерген.

  • Код ON3

    Қонақ үй бизнесі мен туризм саласында кәсіпкерлік пен басқарудың теориялық негіздерін, персоналмен жұмыс істеу ерекшеліктерін, мейрамхана және қонақ үй бизнесі субъектілерінің өзара әрекеттесу үрдісін біледі; мейрамхана және қонақ үй бизнесі бизнес-жоспарын жасай алады; бизнестің және басқарудың басым бағыттары бойынша білім мен дағдылардың жиынтығына ие.

  • Код ON5

    Ғылыми, кәсіби және әлеуметтік-мәдени байланыстарда ауызша және жазбаша түрде шығыс тілінде C1-ден төмен емес деңгейде сөйлейді. Талдау, ойлау дағдыларын меңгереді, халықаралық және аймақтық аспектілер бойынша аналитикалық жазбаларды құрайды. Әлемдік елдердің әлеуметтік, мәдени және рухани дамуының негізгі тенденцияларын мәдени мәселелерін талдайды.

  • Код ON8

    Ұйымдық бөлімшелердің ішкі есептілігінде басқарушылық сипаттағы ақпараттарды ашу әдісі мен әдістемелерін меңгере отырып, қаржылық есептіліктің көрсеткіштерімен өзара байланысын қамтамасыз етеді. Мейрамхана және қонақ үй бизнесіндегі активтерді, міндеттемелерді, капиталды, табысты есепке алудың жалпы қабылданған қағидалары мен негізгі қағидаларын меңгерген.

  • Код ON12

    Бос уақытты ұйымдастыру және халықтың шығармашылық әлеуетін дамыту дағдыларын меңгереді, өздерінің іс-әрекеттерінде кәсіби лексиканы құзыретті пайдалану арқылы мәдени тынығу жұмысын ұйымдастырады. PR компанияларын жоспарлау және ұйымдастыру қағидаларын, жұмыс жасау процесін игерген.

  • Код ON6

    Мейрамханалар мен қонақ үйлердің классификациясын, құрылымын, қонақ үйде қызмет көрсету процесін, мейрамхана өнімдерін өндіруді ұйымдастыра алады. Тұтынушыларды зерттеу және мейрамхана мен қонақ үй қызметтерін алға жылжыту туралы білімі бар. Нормативтік және технологиялық құжаттамамен жұмыс істеу дағдысына ие.

  • Код ON10

    Санитарлы-азықтық және санитарлы-гигиеналық талаптарды, тамақпен уланудың пайда болуының негізгі себептерін біледі және уланудың алдын-алады. Технологиялық жабдықтар мен автоматтандыру құралдарын таңдауға мүмкіндік беретін технологиялық жағдайларға әртүрлі үстелдер мен кесте дизайндарын орындауға, әртүрлі мәзірлер мен шарап карталарын жасауға, сұранысты, кәсіпорынның түрі мен сыныбын ескере отырып, қызмет көрсетуге қабілетті.

  • Код ON1

    Бәсекеге қабілетті ортада бизнесті басқаруға, нарықтағы табысқа қол жеткізуге қабілеттілігін көрсету. Жеке және мәдениетаралық өзара әрекеттесу мәселелерін шешу үшін өз тілінде және шет тілдерінде ауызша және жазбаша түрде сөйлеуге қабілетті. Болашақ кәсіби қызметтің құқықтық негізін түсінуге қабілетті.

  • Код ON7

    Қызметкерлерді дұрыс таңдау механизмдерін, қонақ үйлер мен мейрамханалар қызметін бағалау әдістерін, қызметкерлерді дұрыс басқару және шығындарды біледі; қонақ үйдің қызметін реттейтін нормативтік-құқықтық құжаттарды қалай қолдануға болатындығын, қонақ үйлер мен мейрамханалардың жұмысын бағалауды және талдауды, қазіргі заманғы сервистік технологияларды дамытуды, көрсетілген қызметтердің сапасына қанағаттанушылық дәрежесі туралы біледі.

Top