7M11107 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі в Л.Н.Гумилев атындағы Еуразия ұлттық университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарында қонақтарға қызмет көрсетуді ұйымдастыру және басқару біліктіліктерін өте жақсы меңгерген, сондай ақ қонақ үй-мейрамхана саласында бизнестік іс-әрекеттерді жетік жүргізе алатын магистр мамандарды дайындау
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M149 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
-
Білім беру саласы 7M11 Қызмет көрсету
-
Дайындық бағыты 7M111 Қызмет көрсету саласы
-
Ғылым тарихы және философиясы
Несиелер: 4«Ғылым тарихы мен философиясы» курсы магистранттардың бойында ғылыми ойлау мәдениетін қалыптастырып, сараптамалық қабілет пен ізденіс қызметінің дағдыларын дамытады.
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Қонақ үй кәсіпорындарының қызметтерін басқару
Несиелер: 5Пән магистранттарда қонақ үй кәсіпорнының негізгі қызметтерін басқару ерекшелігі бойынша теориялық білім кешенін қалыптастырады. Пәнді оқу шеңберінде қонақ үй кәсіпорнының жекелеген қызметтерінің қызметін ұйымдастырудың практикалық дағдылары, жеке қызметтерге тән үдерістерді бақылауды жүзеге асыру және жоспарлы нормативтерден ауытқыған жағдайда түзету іс-шараларын анықтау бойынша құзыреттіліктер дамиды.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Дестинация жағдайында қонақ үй бизнесін басқару
Несиелер: 5Пән туристік дестинация аумағында қонақ үй бизнесінің дамуының негізгі аспектілерін қарастырады. Отандық тәжірибе мысалында туристік орталықтарда қонақ үй кәсіпорындарының жұмыс істеу сипаттамалары зерттеледі. Курс туристерге тартымды аумақтағы қонақ үй бизнесін ұйымдастырудың практикалық дағдыларын қалыптастырады, туристік аумақтың ерекше ерекшеліктерін анықтау және бизнес-процестерді іске асыру шеңберінде оларды есепке алу іскерлігін дамытады.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Шет тілі (кәсіби)
Несиелер: 4Курстың мақсаты «Шетел тілі (кәсіби)» тілдік емес мамандықтардың шет тілді білім беру үдерісінде базалық стандарттық тыс деңгейінде магистранттардың мәдени-коммуникативті құзіреттілікті қалыптастыру (С1). Курс академиялық хаттарды меңгеру нормасын, сыни талдау дағдылары, ғылыми шолуларға дайындықтарын дамыту, түйіндер, рефераттар жасау және тақырыптар бойынша жүргізілетін зерттеулердің библиографиясын қарастырады.
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Мейрамхана кәсіпорындарындағы бизнес-әкімшілендіру
Несиелер: 5Курс Мейрамхана қызметі саласындағы негізгі бизнес-үдерістерді басқару процесін қарастырады. Магистранттарда мейрамханалық кәсіпорындардағы бизнес-үдерістерді басқару ерекшеліктері, қонақтарға қызмет көрсетудің жаңа әдістерін іздеуге бағытталған бизнес концепцияны әзірлеу ерекшеліктері туралы теориялық түсініктерді қалыптастырады. Пәнді оқу барысында магистранттар мейрамханалық кәсіпорын деңгейінде бизнес-үдерістерді басқару құралдарын қолданудың практикалық дағдыларын меңгереді.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Қонақжайлылық саласындағы әлеуметтік-экономикалық зерттеулердің әдіснамасы
Несиелер: 5Бұл курс қонақжайлылық индустриясында қолданылатын кірістерді басқару тұжырымдамасын зерттеуге және қолдануға бағытталған. Бөлмедегі сыйымдылықты, жеңілдікті орналастыруды, ұзақтығын бақылауды, шығымдылықты өлшеуді, кірістерді басқару элементтерін, қонақ үй бөлмелері кірістерін барынша арттыру үшін брондау жүйелерін, функционалдық кеңістік пен мейрамхана табысын, сұранысты болжауды және стратегияларды және тактиканы жоғары және жоғары деңгейде жүргізу кезінде тиімді басқару мәселелерін қарастырады
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Қонақжайлылық саласындағы статистикалық зерттеу әдістері
Несиелер: 5Курс қонақжайлылық саласында статистикалық талдауды жүзеге асыру саласында теориялық білім кешенін қалыптастыруға бағытталған. Пәнді оқу барысында магистрант статистикалық талдаудың негізгі әдістерін меңгереді және корреляциялық, регрессиялық, дисперсиондық және т.б. талдаудың методологиясы негізінде сандық талдауды өз бетінше жүргізе алады.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
ҚР-дағы қоғамдық тамақтандыру нарығы
Несиелер: 5Курс Қазақстан Республикасындағы қоғамдық тамақтану нарығының даму ерекшелігін қарастырады, қоғамдық тамақтану секторына жататын бірқатар кәсіпорындардың қызмет ету сипаттамасын ашады. Курс магистранттарда елдегі мейрамханалық кәсіпорындардың даму ерекшеліктері туралы теориялық түсініктерді қалыптастырады, нарықтың талдауын жүзеге асырудың практикалық дағдыларын дамытады, тұтынушылардың өзгеріп отыратын қалауына бейімделген іс-шаралар кешенін анықтау және дамытудың негізгі тенденцияларын анықтайды.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Қонақүй тізбектерін дамытуға арналған маркетингтік стратегия
Несиелер: 5Бұл курстың мақсаты маркетингтің негізгі теориялары мен концепцияларын зерттеу болып табылады. Курс маркетингті стратегиялық деңгейде қарастырады. Бұл білім алушыларда маркетингтік стратегияны әзірлеу және іске асыру саласында теориялық білім кешенін қалыптастыруға, нарықтық ортаны талдау дағдыларын игеруге және қонақ үй қызметтерін жылжытудың өзіндік маркетингтік стратегиясын жасауға мүмкіндік береді.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарын бизнес жоспарлау
Несиелер: 5Курс қонақ үй және Мейрамхана қызметі саласындағы бизнес-жоспарлаудың негізгі тәсілдерін зерттейді. Пән қызмет көрсету саласындағы бизнес-жоспарлау ерекшелігі саласында теориялық білім кешенін қалыптастыруға бағытталған. Магистранттарға қонақ үй немесе мейрамханалық қызмет көрсету саласында өз ісін ұйымдастыруға мүмкіндік беретін практикалық дағдылар мен іскерліктерді барлық қауіп-қатерлерді ескере отырып қалыптастырады.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Басқару психологиясы
Несиелер: 4Аталмыш оқу курсының қажеттілігі магистранттардың негізгі заманауи психологиялық тұғырлар мен қағидаларды, жеке тұлғаға тән психикалық үрдістерін зерттеу әдістерін, іс-әрекет тетіктерін реттеуді жеке тұлға мен топтың мінез-құлық заңдылықтарын түсіну және оны қызмет барысында пайдалану ақылы дәлелденеді.
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Мейрамханалар тізбегін жылжыту стратегиясы
Несиелер: 5Бұл курстың мақсаты негізгі теориялар мен қызметтерді жылжыту стратегиясын әзірлеу концепцияларын, атап айтқанда, тамақтану кәсіпорындары, соның ішінде мейрамхана тізбектері саласында зерттеу және түсіну болып табылады. Курс әр түрлі елдерде мейрамхана тізбектерін жылжытудың түрлі стратегияларын қарастырады. Бұл магистранттарға ресторан тізбектерін дамытудың отандық жағдайларына қатысты бірегей стратегияны әзірлеудің практикалық дағдыларын меңгеруге мүмкіндік береді.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Қонақүй кәсіпорындарында табысты басқару және басқару есептері
Несиелер: 5Қонақ үйлердің кірістерін басқару аса маңызды функцияға айналып, бүкіл ұйымның үйлестірілген күш-жігерін талап етеді. Қонақ үйлер баланс, брондау жоспарлау және ауыспалы баға есебінен кірісті арттыра алады. Бұл пәнде симуляциялық жаттығулар қолданылады, олар бірінші кезекте, табысты басқарудың практикалық дағдыларын қалыптастыруға және қонақжайлылық саласында Басқару есебін жүргізуге бағытталған.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Қонақжайлылық саласындағы кәсіпорындарды стратегиялық басқару
Несиелер: 5Курс магистранттың стратегиялық ойлауын дамытуға бағытталған. Негізделген, қол жетімді, стратегиялық жоспарларға тән болжамдар жаһандану мен қызметтерді өндіру мен тұтынудағы өзгерістер нәтижесінде қонақжайлылық индустриясында туындайтын проблемалар контекстінде қаралуы тиіс. Стратегиялық мәселелер мен шешімдер сыртқы ортаның кейбір факторларын функционалдық басқаруды дамытудың шарықтау шегі болып табылады. Пән Стратегиялық жоспарлау қабілетін дамытады. Курс направлен на развитие стратегического мышления магистранта. Прогнозы, присущие обоснованным, достижимым, стратегическим планам, должны рассматриваться в контекст�� проблем, возникающих в индустрии гостеприимства в результате глобализации и изменений в производстве и потреблении услуг.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Мәдени әртүрлілік жағдайында қонақ үй және мейрамхана қызметтерін алға жылжыту
Несиелер: 5Бұл курс магистранттарды мәдениет айырмашылықтары туралы теорияларымен қамтамасыз етеді. Бұл теориялар мәдениеттің бизнеске әсерін талдауға мүмкіндік береді және мәдени айырмашылықтардың өздерінің өзара әрекеттесуіне және оқу және жұмыс ортасында тиімділігіне қалай әсер ететіндігі туралы ойлануға шақырады. Сонымен қатар, магистранттарга тиісті теорияларды сынауға және қонақүй мен мейрамхана қызметтерін мәдени әртүрлілік тұрғысынан дамытуға арналған тиісті стратегияларды түсінуге және талдауға арналған құралдар беріледі.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Жоғары мектеп педагогикасы
Несиелер: 4Бұл пәнді оқытудың қажеттілігі жоғары және жоғары оқу орынан кейінгі білім беру жүйесінде магистранттардың тұтас педагогикалық процессті ұйымдастыра білуін, кәсіби-педагогикалық құзыреттіліктерді меңгеруін және табысты ғылыми шығармашылық белсенділіктерін дамыту болып табылады.
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Халықаралық туристік аймақтардағы қонақ үй және мейрамхана бизнесі
Несиелер: 6Бұл курс халықаралық туристік аймақтардағы қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарының қызмет ету ерекшелігін зерттеуге бағытталған. Пән халықаралық нарықта қонақ үй және мейрамханалық қызмет көрсету саласында кәсіби қызмет дағдыларын қалыптастырады. Сонымен қатар, магистранттар пәнді оқу аясында әлемге танымал туристік аймақтар аумағында қонақ үй бизнесін ұйымдастыру бойынша арнайы білім алады..
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 2
Семестр 1
-
Қонақ үй бизнесін халықаралық деңгейде ұйымдастыру
Несиелер: 6Бұл курс халықаралық деңгейде жұмыс істейтін қонақ үй стратегияларын әзірлеуге және басқаруға байланысты мәселелеріне бағытталған. Ол халықаралық фирманың бухгалтерлік / қаржылық функцияларына және ресурстар мен өндірісті басқаруға ерекше көңіл бөледі.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 2
Семестр 1
-
Халықаралық маркетинг және қонақ үй бизнесі дамуының тұрақтылығын қамтамасыз ету
Несиелер: 6Пән халықаралық қонақ үй бизнесі саласында маркетинг құралдарын қолдану ерекшеліктері саласындағы кешенді білімді қалыптастыруға бағытталған. Курс қонақ үй қызметтері нарығының даму ерекшеліктерін анықтаудың практикалық дағдыларын, сондай-ақ тез өзгермелі сыртқы орта жағдайында қонақ үй бизнесінің тұрақтылығын қамтамасыз ету мақсатында өзекті маркетингтік стратегияны таңдау іскерлігін дамытады.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 2
Семестр 1
-
Қонақжайлылық саласындағы қызметтерді сервистік қамтамасыз ету
Несиелер: 5Курс қонақ үй кәсіпорындарында сервистік қызмет көрсетуді басқару білімі мен дағдыларын қалыптастыруға бағытталған. Rixos-Astana қонақ үй базасында магистранттар сервисті ұйымдастырудың практикалық тәжірибесін алады, қонақ үй кәсіпорнының сервистік ортасын құрудың негізгі шарттарын өз бетінше анықтай білуді дамыту мүмкіндігіне ие болады. Жоғары қызмет көрсету аймағын құрудың классикалық және қазіргі заманғы дағдыларын дамытуға ерекше назар аударылады.
Оқу жылы - 2
Семестр 1
-
Қонақ үй кәсіпорынында адам ресурстарын басқару
Несиелер: 5Курс қызмет көрсету саласында адам ресурстарын басқару ерекшелігі саласында теориялық білім кешенін қалыптастыруға бағытталған, атап айтқанда қонақ үй кәсіпорындарында. Пәнді оқу барысында магистранттар кәсіпорындағы адам капиталын бағалауға, ұйымда адам ресурстарын дамыту құралдарын қолдануға бағытталған практикалық дағдылар мен іскерліктерді меңгереді.
Оқу жылы - 2
Семестр 1
-
Қонақжайлылық индустриясын дамытудың жаңа үрдістері
Несиелер: 6Пән қазіргі жағдайда қонақжайлылық индустриясының даму ерекшеліктері саласында теориялық білімді қалыптастыруға бағытталған. Курс аналитикалық қызметті жүргізу және қонақ үй индустриясының негізгі даму үрдісін анықтау саласында практикалық дағдыларды дамытуға бағытталған. Пәнді оқу шеңберінде білім алушы белгілі бір уақыт аралығында Қонақ үй индустриясының дамуын талдау құралдарын таңдай алады.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 2
Семестр 1
-
Код ON1
ОН1 - Шет тілінде іскерлік қатынастарды жолға қоюға, сондай-ақ кәсіби қызметте шетелдік басылымдарда жарияланған ғылыми жетістіктерді қолдануға дайын болу.
-
Код ON2
ОН2 – Негізгі дүниетанымдық және әдістемелелік мәселелерді, соның ішінде ғылым дамуының заманауи кезеңінде пайда болатын пәнаралық сипаттағы мәселелерді, талдайды және кәсіби қызметте пайдаланады
-
Код ON3
ОН3 – Туристік компанияның қызметін жоспарлау және ұйымдастыру, сондай-ақ ғылыми негізделген басқару шешімдерін қабылдау.
-
Код ON4
ОН4 - Заманауи педагогикалық технология-ларды және коммуникативті дағдыны игеру білу
-
Код ON5
ОН5 - Қонақ үй мейрамхана кәсіпорындарының негізгі қызметтерімен ресурстарын басқарудың тәжірибелік біліктіліктерін меңгеру, қысқа және ұзақ мерзімде.
-
Код ON6
ОН6 - Бизнес үдерісті ұйымдастыру және нарықта сұранысқа ие қонақ үй өнімдері мен мейрамхана қызметтерін жасау отандық қонақжайлылық нарығында жылжыту.
-
Код ON7
ОН7 - Қонақ үй және мейрамхана қызметтерінің ішкі нарығының даму ерекшеліктерін анықтай білу және қонақжайлылық саласының дамуының ғылыми негізделген болжамдарын жасай білу
-
Код ON8
ОН8 - Халықаралық деңгейде қонақ үй мейрамхана ісі дамуының ерекшеліктері саласында білімді меңгеру, қонақ үй мейрамхана кәсіпорындарында кәсіби қызметті жүргізе білу