Жаңа білім беру бағдарламасы

6B11104 Іс-шараларды ұйымдастыру және ұйымдастыру в Халықаралық Бизнес Университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты «Іс-шараларды басқару және ұйымдастыру» білім беру бағдарламасы еңбек нарығында бәсекеге қабілетті, кәсіби қызметін жүзеге асыратын, қонақжайлылық индустриясындағы динамикалық өзгеретін әлеуметтік және кәсіби жағдайларға тиімді бейімделе алатын заманауи кәсіпорындар мен нарықтық құрылымдардың сұранысына ие болашақ мамандарды даярлауға бағытталған, сондай-ақ негізгі кәсіптік шеберлікті жүзеге асыруға жоғары деңгейде дайындықпен жүргізілетін шағын және кең көлемді іс-шараларды ұйымдастыра білу және басқарушылық қызметтің дағдыларына ие болуға бағытталған оқу бағдарламасы.
  • Академиялық дәреже Бакалавриат
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
  • Оқу мерзімі 4 года
  • Кредиттер көлемі 240
  • Білім беру бағдарламаларының тобы B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
  • Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
  • Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы
  • Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
    Несиелер: 5

    Пәнде құқықтың, құқықтық қатынастардың және заңдық жауапкершіліктің негізгі категориялары қарастырылады. Қазақстан Республикасының конституциялық, әкімшілік, еңбек, азаматтық, қылмыстық, қаржылық құқық негіздері, халықаралық құқық негіздері, сыбайлас жемқорлықтың мәні, себептері мен түрлері; Қазақстан Республикасында сыбайлас жемқорлыққа қарсы процестерді құқықтық реттеу; мемлекеттік қызметшілердің мінез-құлық этикасы және сыбайлас жемқорлыққа қарсы бағдарламалар, шетелдік тәжірибені бейімдеу

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Экономикалық теория
    Несиелер: 5

    Экономиканың үй шаруашылығы, фирма, ел және әлемдік шаруашылық деңгейінде қызмет етуі мен дамуын анықтайтын экономикалық құбылыстар мен процестердің мәнін ашатын негізгі базалық ұғымдар мен теориялық ережелерді терең зерделеу, микроэкономикалық агенттер, көрсеткіштер мен модельдер туралы жүйелі түсініктерді, микродеңгейде қазіргі нарықтық экономиканың пайда болу ерекшеліктерін зерделеу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақжайлықтың индустиясының негіздері
    Несиелер: 4

    Әлемдіқ және ішкі туризм және қонақжайлылық индустриясының жан-жақты көзқарастарының негізін қалыптастыру. Туризмді, қонақ үй және мейрамхана қызметін ұйымдастыру негіздері туралы жүйелі білімді үйрену. Туризмнің және жалпы қонақжайлылық индустриясының негізгі функциялары, олардың қоғамдағы рөлі, туристік қызметті ұйымдастыру тарихы туралы білімді қалыптастыру. Туристік және қонақ үй индустриясының ұйымдастыру негіздерін және олардың құрылымын игеру, халықаралық және қазақстандық туристік және қонақ үй нарығының құрылымы мен динамикасын талдау дағдыларын қалыптастыру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Академиялық жазу
    Несиелер: 2

    Академиялық жазу курсы aкадемиялық хат дағдыларын пысықтау үшін негізгі ережелерге кішкене енгізу болып табылады. Курстың байланыс сабақтары дәрістер, бағдарлама бойынша оқу материалдарын пайдалана отырып интерактивті сабақтарды, жұмыстарды алқалық тексеруді, жеке талдау және практикалық қызметті қамтиды. Осылайша, Кәсіби-бағытталған Академиялық хат дағдыларын дамыту кеңейтілген спираль принципі бойынша ұйымдастырылған (дәл осы қағида оқытудың заманауи әдісінің негізінде жатыр).

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Мейрамхана және қонақ үй бизнесіндегі кәсіпкерлік қызметінің негіздері
    Несиелер: 4

    Мейрамхана және қонақ үй бизнесі саласындағы бизнесті дамытудың негізгі принциптері мен әдістері. Қонақжайлық индустриясында өз бизнесін ұйымдастыру және ұйымдастырудың тәсілдері мен әдістері. Ақпаратты талдау және алынған әрекеттерді негіздеу, мейрамхана мен қонақ үй саласында кәсіпкерлік кәсіпорындарды тиімді дамыту үшін жаңа ұсыныстар әзірлеу. Кәсіпорынның сыртқы және ішкі салаларын талдау әдістері, оның зияткерлік, технологиялық және өндірістік әлеуетін, күшті және әлсіз жақтарын бағалау, нақты және әлеуетті мүмкіндіктері, кәсіпорынның бәсекеге қабілеттілігін арттыру жолдарын қарастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Қонақжайлылық индустриясындағы маркетинг
    Несиелер: 4

    Пән қонақжайлылық индустриясында маркетингтік құралдарды қолдану мүмкіндігін қамтамасыз етуіне бағытталған. Пәннің негізгі міндеттері - қонақжайлылық нарығын талдау, салалық қызметтерді бөлу және орналастыру мүмкіндігі, сыртқы және ішкі маркетингтік ортаны бағалау, қонақжайлылық индустриясындағы кәсіпорындар үшін маркетинг бағдарламасын құру, маркетингтік стратегияны қалыптастыру және маркетинг жоспарын құру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Қазақ (орыс) тілі 3
    Несиелер: 3

    Бағдарламаның мақсаты - әлеуметтік қалыптастыру ұлттық сана мен интернационализм сапаларының мәдени коды негізінде дамуды, әлемдік мәдениеттер мен тілдерге әлемдік деңгейдегі білімнің, заманауи озық технологиялардың аудармашысы ретіндегі толеранттылықпен қарауды, пайдалануды және беруді елдің модернизациясы мен жеке мансабын қамтамасыз етуді көздейтін рухани жаңғырудың ұлттық идеясы контекстіндегі студенттердің гуманитарлық дүниетанымын одан ары қалыптастыру.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Іс-шараларды басқару және ұйымдастыруға кіріспе
    Несиелер: 4

    Қонақжайлылық қызметтері, мейрамхана қызметтері, іс-шараларды дайындау және ұйымдастыру, іс-шараларды өткізу орындары, бюджеттеу, бухгалтерлік есеп қағидаттары және оқиғаларды басқаруды енгізу сияқты MICE тренингтері (кездесулер, ынталандыру турлары, конференциялар мен көрмелер). Оқиғалар мен конвенцияларды ұйымдастыру және тұтастай қонақжайлылық индустриясымен байланысты операцияларды басқару аспектілері қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Бизнес ақпаратты басқару
    Несиелер: 3

    Курстың мақсаты-бизнес-ақпараттар мен бизнес-процестерді басқарудың теориялық негіздерін, Электронды кестелерде қаржылық, логикалық, математикалық және статистикалық функциялар пакетінің көмегімен автоматтандырылған ақпараттық жүйелерді жобалау және әзірлеу әдіснамасын оқып үйрену.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Шетел тілі 3
    Несиелер: 5

    Курс студенттердің бизнес контекстінде төрт тілдік дағдыларын (оқу, жазу, сөйлеу және тыңдау), сондай-ақ сыни және аналитикалық ойлау дағдыларын қарапайым деңгейде дамытуға бағытталған. Осы мақсатта курс іскерлік қарапайым мақалаларды оқып, іскерлік әңгімелерді, презентацияларды тыңдауға, сыни ойлауға, іскери қарым-қатынас жасауға және халықаралық әріптестермен хат алмасуды үйретеді, сонымен бірге бизнес коммуникациясы ең қажетті тіл құрылымы мен сөздік қорын дұрыс пайдалануға ерекше назар аударады. Курстың соңында студенттер шет тілді меңгерудің жалпыеуропалық құзыретіне сәйкес бір деңгейдің бірінші бөлімін меңгереді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Шетел тілі 4
    Несиелер: 5

    Курс студенттердің бизнес контекстінде төрт тілдік дағдыларын (оқу, жазу, сөйлеу және тыңдау), сондай-ақ сыни және аналитикалық ойлау дағдыларын одан ары дамытуға бағытталған. Осы мақсатта курс күрделірек іскери мақалаларды оқып, деңгейі жоғарырақ іскери презентацияларды, лекцияларды тыңдауға, сыни ойлауға, кәсіби деңгейде іскери қарым-қатынас жасауға және халықаралық әріптестермен хат алмасуға мүмкіндік береді, сонымен бірге деңгейі жоғарырақ тіл құрылымы мен сөздік қорын дұрыс пайдалануға назар аударады. Курстың соңында студенттер шет тілді меңгерудің жалпыеуропалық құзыретіне сәйкес келетін оқылып жатқан деңгейіне ие болады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Екінші шет тілі 1
    Несиелер: 4

    Курс студенттердің мәдениетаралық деңгейде шет тілдерін білу қабілетін одан әрі дамытуға, өнімді және қабылдау қабілетінің тілдік материалдарын тереңдетуге және кеңейтуге бағытталған практикалық жаттығулардан тұрады. Екінші шетел тілін оқыту шетел тілін меңгерудің халықаралық стандарттарының талаптарына сәйкес жүзеге асырылады, ол A1.2-ге осы курста қол жеткізілген деңгейлі көзқарасты қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Мейрамханалар мен қонақ үйлерде қызмет көрсету технологиясы
    Несиелер: 5

    Қонақ үйлерге, мейрамханаларға және туристік кешендерге қонақ үй қызметін ұйымдастыру негіздері, қонақ үйлерде қонақтарға қызмет көрсету, қонақтарды қабылдау және орналастыру, бөлмелерді тазалау және олардың эстетикалық дизайны, санитарлық-тұрмыстық қызмет көрсету, гигиена қызметтерін көрсететін техниканың технологиясы мен ұйымдастырылуын қамтамасыз ететін жеткілікті теориялық және практикалық білімдер мен дағдыларды береді. Әртүрлі типтегі және кластардағы кәсіпорындарда қызмет көрсетуді ұйымдастыру және қызмет көрсету ерекшеліктері. Тамақтанудағы қазіргі заманғы әдістер мен қызмет көрсету нысандарын зерттеу. Қонақ үй және мейрамхана қызмет көрсету мәдениетін зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Бухгалтерлік есеп және аудит
    Несиелер: 5

    "Бухгалтерлік есеп және аудит" пәні пәннің, жинақтаудың, тіркеудің, жинақтаудың мәселелерін, аудитті ұйымдастыру мен жүргізуде жүргізілген шаруашылық операциялар туралы мәліметтерді кешенді зерттеуді қамтамасыз етеді . Курстың мазмұны екі бөлімнен тұрады, бірінші бөлімде бухгалтерлік есеп негіздерінің тақырыптары қарастырылған, екінші бөлімде аудиттің мәнін ашатын

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Көшбасшылық
    Несиелер: 3

    Тәртіп тиімді менеджменттің теориялық және практикалық аспектілерін дамытуды, көшбасшылықты, тиімді коммуникация үлгілерін, командалық жұмыстарды жүргізу әдістерін қамтиды. Студенттер менеджменттің жағдайын, адамдарға мақсатты әсер ету дағдыларын, басқару мен келіссөздер стратегиясын таңдауды және жүзеге асыруды, жеке және командалық мақсаттарды үйлестіруді үйренеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Қазақ (орыс) тілі 4
    Несиелер: 3

    Курс кәсіби аядағы тілдік дайындық аясында тілді игеру деңгейін одан әрі көтеруге мүмкіндік береді, кәсіби іс-әрекеттегі коммуникативтік дағдыларды дамытады, ауызекі тіл білігін жетілдіріп, іскерлік құжаттаманы ресімдеуге көмектеседі. Курста қамтылатын лексикалық-грамматикалық негіз әріптестер арасында іскери тілдесім құруға қажетті дағдыларды қамтамасыз етеді. Кәсіби тақырыптарға анық, толымды сөйлесу дағдылары қалыптасады. Сонымен қатар, сыни ойлау дағдылары және жоғары деңгейдегі кәсіби бағдарлы тілдесімге қажетті тілдік тұлғалар зерделенеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Қонақжайлылық индустриясында жылжыту және сату
    Несиелер: 4

    Қонақ үй қызметтерін жылжыту және сату жүйесін құру және пайдалану негіздерін түсіну, студенттерді қонақ үй қызметтерін насихаттау және сатудағы маркетингтік құралдарды практикалық түрде қолдану жолдары, отандық және халықаралық нарықтарда қонақ үй қызметтерін сату әдістерін және жарнаманы ұйымдастыру мен өткізу жолдарын, қоғамдық қатынастар және қонақ үй өнеркәсібіндегі жарнамамен танысу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Қызмет көрсету саладында сапаны басқару
    Несиелер: 4

    Сапаны басқарудың негізгі тұжырымдамалары, сапаны қамтамасыз ету жүйелерінің әртүрлі түрлері. Өндірістік және сервистік жүйелерде сапаны бақылау және талдау әдістері. Сапаны жақсарту бойынша жұмыстарды ұйымдастыру әдістері. Сапа құнының негізгі түрлері; қонақжайлық индустриясының өнімдері мен сапасын басқару жүйелерін сертификаттау рәсімдері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Қазіргі заманғы жаратылыстану тұжырымдамалары және Қазақстан тарихы
    Несиелер: 3

    «Қазіргі жаратылыстану тұжырымдамалары және Қазақстан тарихы» пәні табиғат, қоғам және олардың даму заңдылықтары туралы ғылымдардың жиынтығын зерделеуге бағытталған пәнаралық курс болып табылады. Біз өмір сүретін «әлемнің бейнесі» - бұл күрделі «калейдоскоп», әртүрлі ғылыми және ғылыми емес идеялардан, білімнен, нанымдардан, пікірлерден тұратын мозаика. Біз бір уақытта көптеген «әлемдерде» өмір сүреміз - біз экономикалық қатынастар мен қатынастардың тарихы мен жүйесінде, саяси процестер мен құқықтық шындық жүйесінде, рухани және материалдық мәдениетте, күнделікті заттар әлемінде және табиғаттың құдіретті заңдар әлемінде, діни сенім әлемінде өмір сүреміз. , отбасылық байланыстар мен ұлттық дәстүрлер әлемінде, өнер әлемінде және эпикалық дәстүрлерде және т.б. Осы «әлемдердің» әрқайсысына қатысты адамзат өзінің тарихы барысында біз «білім», «сенім», «ғылым», «философия», «дүниетаным» және осыған ұқсас ұғымдардың әртүрлі салаларына қатысты көптеген теорияларды жасады. «Білім» және «білім» деп аталатын нәрсенің де өзіндік тарихы және күрделі құрылымы бар. Қарапайым және кең көлемде бұл құрылым «жаратылыстану ғылымдары», «әлеуметтік және гуманитарлық ғылымдар», «математика», «техникалық ғылымдар» сөздерімен көрінеді. Ғылыми білімнің бөлімдеріне жатпайтын нәрсе бар, сонымен бірге біздің «қатаң ғылымнан» тыс жерде болатын біліміміз, сеніміміз, құндылық бағдарымыздың бөлігі - бұл діни теориялар, өнер, әдебиет және журналистика, олар өздерінше әлемді бейнелейді және ондағы біздің орны. «Жаратылыстану және Қазақстан тарихының заманауи тұжырымдамалары» пәні тек табиғат және әлеуметтік шындық деп аталатын және әлемді ғылыми білім деп атауға болатын нәрсені жан-жақты зерттеуге арналған пән. Курстың нақты міндеті әр түрлі ғылымдардың бір-бірімен қалай байланысты екенін көрсету болады. Дәл осы қарым-қатынас осы тақырыпты зерттеудің негізі болып табылады. Қазір барлық мамандықтар «пәнаралық» болып бара жатқандығы айқын. Сондықтан бұл курс студенттерді ойлана білуге, талдауға, стандартты емес шешімдер қабылдауға және «таза» жаратылыстану ғылымдары немесе оны оқытудың гуманитарлық бағыты аясында оқшауланбауға үйретуге бағытталған.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Мейрамхана және қонақ үй бизнесінің менеджменті
    Несиелер: 5

    Басқарудың мәні, оның тарихы, басқарудың негізгі тәсілдері мен қағидаттары, басқару шешімдерін қабылдау әдістері, заманауи жағдайда менеджменттің даму үрдістері мен ерекшеліктері. Қонақжайлылық индустриясының кәсіпорында басқару қызметінің ерекшеліктерін, оның нарықтық қатынастар мен экономика жағдайындағы мазмұнын зерттеу. Қызметтік кәсіпорындардың қызметкерлерінің потенциалын тиімді пайдалануға бағытталған шығармашылық тәсілмен және шығармашылық басқару әдістерімен үйлесімді басқару теориясы мен тәжірибесін тереңдете білу арқылы нақты жағдайларды талдау, диагностикалау, мақсаттарды қою, оларды шешу әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Екінші шет тілі 2
    Несиелер: 4

    Курс жаңадан бастаушыларға екінші шет тілін (қытай, француз, түрік, неміс, итальян, испан) үйренуге арналған практикалық сабақтардан тұрады. Екінші шет тілін оқыту халықаралық деңгейдің шет тілдерін меңгеру деңгейіне сәйкес келетін халықаралық стандарт талаптарына сәйкес жүргізіледі. (A1.2 деңгейі)

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Event Planning Management
    Несиелер: 5

    Event Planning Management (Оқиғаларды жоспарлауды басқару) жеке оқу саласы және кәсіби шеберліктің өсуімен жаңа мансаптық мүмкіндікке айналды, бірақ оның ауқымы мен шектері біршама түсініксіз және тәртіптік негізге байланысты емес. Бұл пән оқиғаларды жоспарлау жүйесінің рөлін зерттейді және жаңа мансап өрісіне айналу процесін талқылайды. Оқиғаларды зерттеу және оқиғаларды басқару жүйесін анықтау үшін пән моделі ұсынылған, және бұл қонақжайлылық индустриясы, туризм және демалыс сияқты басқа салалармен қарым-қатынас тұрғысында қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Шет тілі 5
    Несиелер: 5

    Шет тілі 5 ағылшын тілінің кəсіби курсы болып табылады. Ол студенттердің негізгі кəсіби қызығушылығын қанағаттандыратын тақырыптар бойынша тыңдау, сөйлеу, оқу жəне жазу дағдыларын қалыптасырады. Курс студенттердің кәсіби бастапқы тілдік сауаттылығын арттыру, олардың кəсіби ағылшын тілі аясында сөйлеу дағдылары мен коммуникативтік білімдерін қалыптастыруға бағытталған. Курс тапсырмалары сыни ойлау қабілетін дамытуға, сондай-ақ академиялық жазу дағдыларын табысты дамытуға мүмкіндік береді. Тілді оқыту коммуникативтік, интерактивті, студентке бағытталған тəсілдер бойынша жүзеге асырылады жəне көбінесе студенттердің өзіндік жұмысына негізделеді. Курстың соңында студенттер шет тілді меңгерудің жалпыеуропалық құзыретіне сәйкес оқылып жатқан деңгейдің бірінші бөлімін меңгереді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Екінші шетел тілі 3
    Несиелер: 4

    Курс студенттердің мәдениетаралық деңгейде шет тілдерін білу қабілетін одан әрі дамытуға, өнімді және қабылдау қабілетінің тілдік материалдарын тереңдетуге және кеңейтуге бағытталған практикалық жаттығулардан тұрады. Екінші шетел тілін оқыту шетел тілін меңгерудің халықаралық стандарттарының талаптарына сәйкес жүзеге асырылады, ол A1.2-ге осы курста қол жеткізілген деңгейлі көзқарасты қарастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Шет тілі 6
    Несиелер: 5

    Курс кәсіби ағылшын тілінінің дағдыларын одан ары қалыптастурға бағытталған. Ол студенттердің кəсіби қызығушылығын қанағаттандыратын тақырыптар бойынша тыңдау, сөйлеу, оқу жəне жазу дағдыларын одан әрі дамытады. Курс студенттердің кәсіби тілдік сауаттылығын ары қарай жетілдіреді, олардың кəсіби ағылшын тілі аясында сөйлеу дағдылары мен коммуникативтік білімдерін көтеруге бағытталған. Курс тапсырмалары сыни ойлау қабілетін дамытуға, сондай-ақ академиялық жазу дағдыларын табысты қолдануға мүмкіндік береді. Тілді оқыту коммуникативтік, интерактивті, студентке бағытталған тəсілдер бойынша жүзеге асырылады жəне көбінесе студенттердің өзіндік жұмысына негізделеді. Курстың соңында студенттер шет тілді меңгерудің жалпыеуропалық құзыретіне сәйкес келетін оқылып жатқан деңгейіне ие болады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Іс-шараларды ұйымдастыру және басқару
    Несиелер: 5

    Ауқымды және шағын іс-шараларды, келісімдер мен келіссөздерді ұйымдастыру мен басқару, жеткізушілермен қарым-қатынас, қаржылық есеп, адам ресурстарын басқару, ұйымдастырушылық мінез-құлық және оқиғалар мен конвенцияларды ұйымдастыру саласындағы маркетингтік зерттеулерді оқыту кіреді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Қонақжайлылық индустриясында цифрлық маркетинг
    Несиелер: 3

    Маркетингтік пәннің негізгі элементтерімен оқыту, зерттеу және сегменттеу әдістерін зерттеу, қонақжайлық индустриясында маркетингтік құралдар мен жарнама науқандарының тиімділігін есептеу. Негізгі ерекшелігі дәстүрлі маркетингте заманауи технологияларды пайдалану - мысалы, контекстік және дисплей жарнамалары, іздеу жүйесін оңтайландыру негіздері, Интернетке қатысу стратегиясын дамыту, мобильді және тікелей маркетинг процестері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Food & Beverage Management
    Несиелер: 5

    Курс сәтті мейрамхана, бар немесе басқа тамақтандыру объектілерін басқару үшін қажетті негізгі ұғымдар, стратегиялар мен практикалық дағдыларды талқылайды. Кәсіпкерлік қызметтің осы түріндегі қаржылық менеджмент пен негізгі операциялық функциялар, мысалы мәзір құру, пайда мен шығын туралы есептерді талдау, баға, маржаны талдау, жеткізілім тізбегін басқару, қонақтарға қызмет көрсету процестері, сондай-ақ жұмысшылардың өзара әрекеті мен тиімділігі қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Қызмет көрсету экономикасындағы тұтынушы талғамы мен бағдарлау әрекеті
    Несиелер: 3

    Қызмет көрсету экономикасындағы тұтынушыларды бағдарлау негіздері. Сервистік агенттіктің клиенттерімен тиімді өзара іс-қимыл: тұжырымдама және базалық технологиялар. Клиенттерге қызмет көрсетудің өзекті аспектілері. Қонақжайлылық және туризм индустриясы кәсіпорындарында қызмет көрсету технологиясы. Сату алгоритмі. Сатуды талдау, заманауи техникалар. Қызмет көрсету индустриясындағы телефон сатылымы. Туризм индустриясы кәсіпорындарында қызметтерді тиімді ұсыну. Презентация мақсаты. «AIDA» принципі. Презентацияның негізгі заңдылықтары. Қызмет көрсету маманын таныстыру. Қонақжайлылық саласындағы CRM (Клиенттермен қарым-қатынасты басқару).

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Зерттеу әдістемесі
    Несиелер: 3

    Зерттеу объектісі, пәні және міндеттері. Академиялық жұмыстарды зерттеу әдістемесі. Статистикалық зерттеу әдістері. Қонақжайлылық индустриясындағы мәліметтер базасы. Графикалық зерттеу әдістері. Қонақжайлылық индустриясы үшін бағдарламалық қамтамасыздандыру.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Sustainable Event Management
    Несиелер: 5

    Sustainable Events Management «Оқиғаларды тұрақты басқару» пәні іс-шараларды әзірлеу мен ұйымдастырудағы іс-шараларды ұйымдастыру процесінде тұрақты даму мәселелерін басқару процесін білдіреді. Ұйымдастырушылар мен мүдделі тараптардың, мысалы қатысушылар мен қабылдаушы қоғамдастықтардың экономикалық, экологиялық және әлеуметтік мүдделеріне жауап беретін стратегиялық мақсаттарға қол жеткізу үшін іс-шараларды ұйымдастыру тұрақты даму қағидаттарын ұстануы керек. Тұрақты басқару қызметі жергілікті және жаһандық қоғам үшін оң нәтиже береді, ал пән студенттерді тұрақты даму мәселелерін ұйымдастырудың және басқарудың негізгі қағидаларымен таныстыруға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Екінші шетел тілі 4
    Несиелер: 4

    Курс екінші шет тілін (қытай, француз, түрік, неміс, итальян, испан) оқып жүргендерге арналған практикалық сабақтардан тұрады. Екінші шет тілін оқыту халықаралық деңгейдің шет тілдерін меңгеру деңгейіне сәйкес келетін халықаралық стандарт талаптарына сәйкес жүргізіледі. (A2 деңгейі)

    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Қонақжайлылық саласында кәсіби мансапты дамыту
    Несиелер: 4

    Кәсіби мансапты дамыту студенттерге нақты іскерлік дағдылармен қатар, қазіргі бәсекеге қабілетті және тез өзгеретін іскерлік ортада табысқа жету үшін қажетті дағдыларды ұсынады. Бизнес теориясын енгізудің, сондай-ақ бизнес әдістерін мұқият зерделеу мен талдаудың арқасында студенттер жұмыстың толық бейнесін және бизнес ортада жұмыс істеуге кәсіби көзқарастардың нәтижелерін алады. Осы курсты аяқтағаннан кейін студенттер халықаралық мансапқа қажетті жоғары біліктілік деңгейіне ие болады. Сонымен қатар, олар сонымен қатар бизнес-қоғамдастық алдында тұрған күрделі мәселелер туралы және іскери әлемдегі болашақ жетістіктерге кепілдік беретін білім туралы біледі. • меншікті нарықтық дағдылар мен күшті жақтарды бағалау • Байланыс желісін дамыту • Сұхбат құру Мұқабалар мен түйіндемелер жазу • Жұмыс сұхбатына дайындалу • Кәсіби көріністі дамыту.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Кірістер мен шығыстарды басқару
    Несиелер: 5

    Қонақ үй және мейрамхана бизнесі бойынша кірістерді басқару жүйесі және келесі аспектілерді қарау. Қонақ үйдің кірістер мен шығыстарын басқару тұжырымдамасы. RevPar табыстылық көрсеткіштерін өлшеу. Табысты жоспарлау процесін басқару. Баға менеджменті - үздік икемді тарифті, тарифті бағасын қалыптастыру. Тарифтік жоспарларды енгізу. Баға стратегиясының тиімділігін бақылау. Стандартты емес жағдайлар үшін баға саясаты.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Hospitality Operations Management
    Несиелер: 5

    Курстың қысқаша мазмұны: менеджмент, стратегиялық, қаржылық және инновациялық менеджменттің әдіснамасына негізделген және тұрақты және тиімді дамуын қамтамасыз ететін қонақжайлылық саласында басқарудың нақты әдістерін зерттейтін ғылыми, пән.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Қонақ үй және мейрамхана дизайнын басқару
    Несиелер: 5

    Қонақжайлылық индустриясында дизайнның рөлі. Қонақжайлық индустриясында сәулетшілер мен дизайнерлердің қызметтеріне байланысты шығындар. Нысан дизайнын қонақ үйде басқаруға әсері. Басқарушылық міндеттері. Минимизация және қалдықтарды басқару. Энергияны үнемдеу және басқару. Ағынды суларды басқару. Қауіпті заттар. Қонақ үй кешенінің тұрақты дамуын жобалау. Қонақжайлылық индустриясында қауіпсіздік. Құрылысты жобалау, техникалық қызмет көрсету және қауіпсіздік. Қонақ үйлер ғимаратының сыртқы құрылымы. Қонақ үй ғимараттарының интерьерлері. Қонақ үй кешендерін жобалау мен жобалау процесі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Стратегиялық жоспарлау
    Несиелер: 5

    Заманауи стратегиялық жоспарлау саласындағы ғылыми және тәжірибелік білім алу. Кәсіпорынның перспективаларын негіздеу үшін стратегиялық жоспарлау әдістерін құзыретті қолдану. Бизнестегі экономикалық субъектінің стратегиясын әзірлеу. Бизнес-жоспарды стратегиялық жоспарлаудың негізгі компоненті ретінде жасау мүмкіндігі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Код ON8

    Қонақжайлылық индустриясын дамытудағы іс-шараларға немесе фестивальдерге арналған стратегиялық жоспарлау мен дизайнның маңыздылығын түсіну, сонымен қатар іс-шараларды басқарумен байланысты сыртқы және ішкі факторларды практикалық және теориялық негізде түсіну, соның ішінде кең қоғамдастыққа әсерін бағалау және ескеру.

  • Код ON2

    Кәсіби қызметте алдыңғы қатарлы коммуникациялық технологияларды қолдану, қарым-қатынас мақсаттары мен жағдайларына байланысты тілдесе алу, мемлекеттік, орыс және шет тілдерінде кәсіби тақырыптарда еркін сөйлесу және өз кәсібінің әлеуметтік маңыздылығын түсіну.

  • Код ON3

    Экономикалық білім негіздеріне ие болу, менеджмент, маркетинг, көшбасшылық теориясы туралы ғылыми түсініктерге ие болу және қонақжайлылық индустриясындағы кәсіпорындарды басқару саласындағы негізгі және өзекті мәселелердің мәнін түсіну.

  • Код ON1

    Жалпы білім беру және кәсіптік пәндерді оқу барысында жинақталған білімді өз саласы шеңберінде басқарушылық әдістердің тиімділігін арттыру мақсатында қолдана білу.

  • Код ON6

    Қонақжайлылық саласында іс-шараларды басқарудың мәні мен мақсатын түсініп, іс-шараны жоспарлауға, ұйымдастыруға, өткізуге және бағалауға қатысатын барлық компоненттер мен маңыздылығын түсіне білу.

  • Код ON4

    Кәсіби қызмет саласында қолданылатын ақпаратты жинау, сақтау және өңдеудің компьютерлік әдістерін қолдана білу, заманауи ақпараттық технологияларды қолдану, әлемдік экономиканың түрлі жағдайларында икемді және мобильді болу.

  • Код ON7

    Қоғамдық тамақтану кәсіпорындарының басқарудың негіздерін біліп, қонақ үй бизнесінің менеджмент мәселелерін түсіну. Қонақжайлылық индустриясының негізгі аспектілері және осы салада өзгеріп отыратын орта туралы кең, интеграцияланған түсінікке ие болу.

  • Код ON5

    Болашақ көшбасшыларды дамыту үшін кәсіби дағдыларды қамтамасыз ететін қонақжайлылық индустриясы, туризм және іс-шараларды басқару саласындағы заманауи теориялық білімге ие болу.

Top